Manchester City doet fans twee beloftes na forse straf van UEFA

Reacties

Manchester City-directeur Ferran Soriano heeft in een speciale video tekst en uitleg gegeven bij het standpunt van zijn club om zich te verdedigen tegen de straf van de UEFA. De Europese voetbalbond sloot de club uit de Eastlands vorige week voor twee seizoenen uit van deelname aan Europees voetbal, nadat bleek dat City de financiële spelregels had overtreden.

Manchester City doet fans twee beloftes na forse straf van UEFA
© Pro Shots

Soriano benadrukt woensdag dat Manchester City geen blaam treft. 'Het belangrijkste dat ik te zeggen heb is dat de beweringen die de UEFA doet niet kloppen. Ze zijn simpelweg niet waar', aldus de directeur. 'De eigenaar van de club heeft geen geld in Manchester City gestopt dat niet op een legale manier weergegeven wordt. We zijn een duurzame club, eentje die winst maakt. Van schulden zijn geen sprake bij Manchester City.'

Volgens de Spanjaard is de financiële huishouding van Manchester City herhaaldelijk gecontroleerd. 'Door accountants, regelgevers en inspecteurs. En de huishouding is volledig in orde', aldus Soriano. Hij weet dat de fans zich zorgen maken, nu de UEFA de club twee seizoenen wil weren uit de Champions League. Soriano stelt hen echter gerust.

'De fans kunnen van twee zaken zeker zijn. Allereerst kloppen de beweringen van de UEFA niet. En ten tweede zullen wij er al het mogelijke aan doen om dat te bewijzen. We weten dat de supporters achter ons staan. Dat voelen we. De City-fans hebben door de jaren heen vaak genoeg met uitdagingen te maken gehad. En dit is er weer zo eentje', aldus Soriano.

De UEFA deelde vorige week al mee dat Manchester City in beroep kan gaan door een zaak aan te spannen bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS). Als de club dat doet, gaat de straf niet in totdat het CAS uitspraak heeft gedaan. City liet al gauw weten zéker in beroep te gaan. Soriano zegt nu dat het beroep binnen enkele dagen officieel wordt neergelegd bij het sporttribunaal.

Ook wil de directeur nog kwijt dat Manchester City wel degelijk medewerking heeft verleend tijdens het onderzoek dat de UEFA verrichtte - in tegenstelling tot wat de Europese bond zei. 'We hebben een uitgebreide lijst met documenten aangeleverd, papieren waaruit ontegenzeggelijk blijkt dat wij het bij het juiste eind hebben. Wij hebben alleen het gevoel dat voor de UEFA van tevoren al vaststond dat wij schuldig waren, nog voor er ook maar iets was besproken.'

'De UEFA lijkt sterk te staan in de zaak tegen Manchester City'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.