Man City 'teleurgesteld maar niet verrast' door uitspraak

Reacties

De uitspraak van de financiële commissie van de UEFA komt niet als een verrassing voor Manchester City gezien het vermeend gebrek aan onafhankelijkheid.

Man City 'teleurgesteld maar niet verrast' door uitspraak
© Pro Shots

The Citizens zijn voor twee jaar verbannen van de Europese velden vanwege het overtreden van de financiële regels. In een verklaring zegt de club 'teleurgesteld maar niet verrast te zijn'.

Volgens Manchester City is er geen sprake geweest van een onafhankelijk proces. In december 2018 had de hoofd aanklager zich al publiekelijk uitgesproken over de uitkomst en de beoogde sanctie, 'nog voor het onderzoek was begonnen', aldus City. 'Het gebrekkige proces en constante lekken maakten duidelijk dat er weinig twijfel was over de uitkomst.'

City ageert fel tegen het proces, waarin de UEFA in diens ogen zowel de onderzoeker, de aanklager als de rechter is geweest. Er is daarom geen sprake geweest van een onafhankelijk proces. De Engelse club gaat daarom zo snel als mogelijk de zaak voorleggen aan een onafhankelijk instituut als het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.