FC Zwolle stelt laatste ticket play-offs veilig

FC Zwolle liet niets aan het toeval over en legde met een zege bij Haarlem beslag op het laatste toegangsbewijs tot de play-offs. Bovendien lieten de twee enige overgebleven concurrenten FC Emmen en Stormvogels Telstar het liggen.

Haarlem-FC Zwolle 1-3Binnen twintig minuten had Zwolle de klus geklaard in Haarlem. Albert van der Haar en Anton Jongsma (foto) bezorgden de gasten een 2-0 voorsprong. De ploeg van trainer Jan Everse gaf de zege niet meer uit handen. Routinier Van der Haar zorgde met een lob van dertig meter voor 0-3 en daarmee legde FC Zwolle beslag op de fel begeerde negende plaats in de Jupiler League.

FC Emmen-VVV-Venlo 1-2Via prachtige omhaal van Sergio van Dijk (1-0) na een half uur spelen kon Emmen hoop blijven houden op een plaats in de play-offs. De tussenstand in Haarlem werkte echter niet in het voordeel van de thuisclub, die het in de tweede helft liet afweten. VVV, dat wel op mag gaan voor de promotiestrijd maakte na een kwartier in de tweede helft gelijk via Rachid Ofrany. Willem Janssen schoot de Venlonaren zelfs nog naar de winst en de tweede plaats in de eindrangschikking.

RBC Roosendaal-Stormvogels Telstar 3-1Tegen RBC was al snel duidelijk dat Telstar de play-offs niet zou gaan halen. RBC, dat moest knokken voor een betere eindklassering dan de vierde plaats, koesterde een snelle voorsprong via Kees Kwakman en kwam vlak na rust op 2-0 door een doelpunt van Henk Vos. Melvin Holwijn scoorde nog tegen namens de gasten, maar verder kwam Telstar niet meer.

FC Volendam-FC Den Bosch 2-1Ondanks dat FC Den Bosch al zeker was van de play-offs, was de ploeg van trainer Theo Bos toch een van de verliezers op de laatste speeldag. Door de 2-1 nederlaag bij FC Volendam duikelde Den Bosch van de tweede naar de vijfde plaats. Frank Demouge zette de gasten nog wel op voorsprong, maar de thuisclub trok aan het langste eind door een benutte strafschop van Bernard Hofstede en een velddoelpunt van Charles Dissels: 2-1. Volendam klom naar de vierde plaats

Go Ahead Eagles-FC Dordrecht 0-3In tegenstelling tot Go Ahead Eagles toonde FC Dordrecht zich klaar voor de play-offs. De gasten waren in de Adelaarshorst met liefst 3-0 te sterk. De doelpunten van Mounir Biyadat, Moussa Kalisse en Adnan Alisic vielen alle in de eerste helft.

Fortuna Sittard-BV Veendam 0-2Fortuna slaagde er niet in om trainer Frans Körver een mooi afscheid te geven. Veendam, dat de achtste plaats verdedigde, wilde niet meewerken. Emmerik de Vriese opende de score, Niek Loohuis maakte er in de tweede helft 0-2 van.

De Graafschap-MVV 3-3Kampioen De Graafschap werd tijdens het eerste half uur te kijk gezet door MVV, maar nam uiteindelijk toch nog enigszins waardig afscheid van de Jupiler League. Na een 3-0 achterstand verkleinden de topschutters Jhon van Beukering en Berry Powel de achterstand. Invaller Kevin Sissing maakte in de laatste minuut gelijk. MVV beëindigde het duel met negen man door rode kaarten voor Bernd Rauw en Serge van den Ban.

Cambuur Leeuwarden-FC Omniworld 4-1In Leeuwarden was de thuisclub veel sterker dan de gasten uit Almere. Jeroen Ketting was met twee goals het meest doeltreffend bij Cambuur.

FC Eindhoven-AGOVV Apeldoorn 4-1Van de vijf doelpunten in Eindhoven was de ene treffer van de verliezende gasten het opvallendst. In zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal scoorde doelman Raimond van der Gouw uit een strafschop. De 44-jarige keeper moest wel vier doelpunten toestaan, waarvan twee van Tim Nelemans. Eindhoven deed de laatste plaats in het onderlinge duel over aan AGOVV.

TOP Oss-Helmond Sport 1-3De Brabantse dderby die nergens meer om ging, werd gewonnen door Helmond Sport. Na een 0-3 tussenstand door doelpunten van Martijn Bart, Marcio Junqueira en Sandro Calabro, bepaalde de naar De Graafschap Marcel van der Sloot de eindstand op 1-3.