FC Volendam vervolgt opmars met door Kwakman aangekondigd spektakelstuk

Reacties

FC Volendam heeft de opmars in de Jupiler League vervolgd met een spectaculaire zege op Go Ahead Eagles. De thuisploeg nam een ruime voorsprong, gaf die volledig uit handen, maar kwam terug en pakte in de slotfase zelfs nog de volle buit: 4-3. En dat wist de geblesseerde Volendam-middenvelder Kees Kwakman vooraf al.

FC Volendam vervolgt opmars met door Kwakman aangekondigd spektakelstuk

De Volendammers begonnen dramatisch aan het seizoen, maar zetten de laatste weken een uitstekende opmars in gang. De zeven competitiewedstrijden tot zondag leverden vijf overwinning en een gelijkspel op, alleen de keiharde 7-0 nederlaag bij Jong Ajax was vlak voor de winterstop een stevige tegenvaller. De eerste twee duels nรก de onderbreking werden vervolgens echter gewonnen, waarna zondag Go Ahead op visite kwam. Dat duel werd een spektakelstuk.

Het begon in het eigen Kras Stadion al prachtig voor de Volendammers. Na een schitterende lange bal van Erik Schouten controleerde Kevin Visser de bal op zeer fraaie wijze met zijn hak, de lob waarmee hij de 1-0 op het scorebord was zo mogelijk nog mooier. Na de 2-0 van Enzo Stroo (foto), weer op aangeven van Schouten, leek de thuisploeg een makkelijke middag tegemoet te gaan. Vijf minuten na die tweede goal bracht Sam Hendriks (vice-topscorer van de Jupiler League) de spanning echter terug.

Na de pauze leek de ploeg van Mischa Salden vervolgens volledig in te storten. Een actie van Hendriks strandde, maar de Deventenaren werden gered door kortsluiting bij Volendam-verdediger Ties Evers. In een poging de bal weg te werken, schoot hij de bal in zijn eigen doel. Na iets meer dan een uur maakte Stefano Beltrame de remonte voor de ploeg van Jan van Staa compleet door de 2-3 op het bord te zetten. Daarmee was de koek echter nog niet op, Volendam trok de zege in de slotfase alsnog naar zich toe. Twintig minuten voor tijd tekende Rodney Antwi voor 3-3, vijf minuten voor het einde knikte Stroo de winnende binnen.

Opmerkelijk was overigens nog de tweet van Volendam-aanvoerder Kwakman, die vanwege een blessure op de tribune zat. Hij voorspelde zondagochtend al een 4-3 zege voor zijn ploeg, die opmerkelijke aankondiging kwam dus ook uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.