FC Utrecht zeer te spreken over ontwikkeling Shein

Reacties

Bij FC Utrecht klopt er een achttienjarige middenvelder op de deur. Het is Rocco Robert Shein, een Est die wordt gehuurd van FC Flora. Het lijkt een kwestie van tijd alvorens de Domstedelingen de optie tot koop lichten.

FC Utrecht zeer te spreken over ontwikkeling Shein
© Pro Shots

In Utrecht gaat het vaak en veel over de middenvelders. De keuze is reuze voor interim-trainer Rick Kruys. Naast beoogde basisspelers als Quinten Timber, Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson kan de trainer terugvallen op onder anderen Joris van Overeem en Sander van de Streek. Maar de laatste weken springt ook een pas achttienjarige Est in het oog.

Hij luistert naar de naam Rocco Robert Shein en wordt sinds deze winter gehuurd van FC Flora. Hij maakte inmiddels al negen keer zijn opwachting in Jong FC Utrecht en valt ook op bij het eerste elftal. Zo was hij afgelopen week in het oefenduel met ADO Den Haag de positieve noot. Dat zag ook Kruys.

'Die vond ik ook erg goed. Die jongen laat zich al een tijdje zien, ook vandaag. Hij heeft het al bij Jong gedaan. Ik heb een tijdje op de bank bij Jong FC Utrecht gezeten en daar heb ik dat ook gezien. We gaan kijken hoe hij zich verder ontwikkelt, maar het is zeker iemand om in de gaten te houden. Shein heeft een bepaalde flair, directheid. Maar ook een zekere drang naar voren. En dat durft hij ondanks zijn leeftijd al te laten zien.'

Niet ondenkbaar dus dat de speler van Estland Onder-21 dit seizoen nog zijn officiële debuut zal maken in het eerste elftal. FC Utrecht bedong afgelopen winter een optie tot koop met daarbij een driejarig contract.

De kans is zeer aannemelijk dat die optie gelicht zal worden. Deze zomer komt er immers ruimte op het Utrechtse middenveld. Van Overeem en Gustafson lopen transfervrij de deur uit en Maher heeft aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap. Timber en Ramselaar zijn bezig aan een sterk seizoen en staan bij menig club op een lijstje.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer R. Shein
Meer over R. Shein
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.