FC Utrecht verstevigt positie in de top dankzij gouden wissel

Reacties

Dankzij een overwinning op SC Heerenveen heeft FC Utrecht zaterdag zijn positie in de bovenste regionen van de Eredivisie verstevigd. Het verschil werd gemaakt door invaller Sander van de Streek.

FC Utrecht verstevigt positie in de top dankzij gouden wissel
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen baarde opzien met zijn opstelling. Henk Veerman, onomstreden sinds zijn rentree in Friesland medio 2020, moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Met Siem de Jong in de spits hoopte Jansen meer 'voetbal' in de ploeg te brengen nadat het veldspel wat moeizaam verliep in de afgelopen weken.

Vanaf de bank zag Veerman dat FC Utrecht het heft in handen nam. De Domstedelingen hadden al voor veel gevaar gezorgd op het moment dat de ban na 21 minuten werd gebroken. Na een aanval uit het boekje, met een hoofdrol voor Django Warmerdam met een rush over links, belandde de bal bij Moussa Sylla, die alle tijd had om uit te halen: 1-0.

Slechts twee minuten kon FC Utrecht genieten van de weelde van een voorsprong. Warmerdam liet zich gemakkelijk uitspelen, waarna Milan van Ewijk de bal hard voorgaf en het leder via Willem Janssen in het (eigen) doel belandde. Het was aan doelman Maarten Paes te danken dat de Friezen hierna niet op voorsprong kwamen.

SC Heerenveen had het in deze fase ook defensief een stuk beter voor elkaar dan eerder in de wedstrijd. Er werd nog maar weinig weggegeven, al had dat ook te maken met het gebrek aan creativiteit bij FC Utrecht, dat tijdens de voorbije twee speelrondes zegevierde bij Ajax, maar in de pan werd gehakt door AZ.

Beslissing
Met een drievoudige wissel probeerde FC Utrecht-trainer René Hake in de tweede helft iets te forceren. Een van de invallers, Remco Balk, kreeg twintig minuten voor tijd een lange bal van Adam Maher niet onder controle, waardoor een kansrijke situatie niets opleverde. De fans in De Galgenwaard zetten hierna het 'alles of niets' in.

Het werd 'alles'. Tien minuten voor tijd kopte de geheel vrijstaande invaller Van de Streek raak na een loepzuivere voorzet van Hidde ter Avest. SC Heerenveen, waar Henk Veerman nog wel inviel, had daar niet van terug en keert met een nederlaag huiswaarts.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ranglijst
FC Utrecht komt op twintig punten en staat daarmee derde, op één punt van nummer twee PSV, dat zondag op bezoek gaat bij Ajax. SC Heerenveen is de nummer acht. Volgende week zaterdag fungeert SC Heerenveen als gastheer van Vitesse en de dag nadien speelt FC Utrecht opnieuw in eigen huis, tegen Willem II.

FC Utrecht Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.