AZ - FC Utrecht

AZ heeft zondag het thuisduel met Utrecht gewonnen. De wedstrijd in de Eredivisie eindigde in 5-1.

De thuisploeg nam een vroege voorsprong, toen Vangelis Pavlidis scoorde na 6 minuten, op aangeven van Albert Gudmundsson.

AZ vergrootte de voorsprong vroeg in de wedstrijd naar 2-0 toen Jesper Karlsson scoorde, op aangeven van Owen Wijndal, in de 12de minuut.

Dani de Wit bracht in de 39ste minuut de thuisploeg op 3-0, met een assist van Karlsson. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde De Wit en bouwde de voorsprong uit met een assist van Karlsson.

De 5-0 werd in de laatste minuten gemaakt toen Gudmundsson het doel vond voor AZ.

Utrecht bracht de ploegen dichter bij elkaar: 5-1 toen Quinten Timber het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, op aangeven van Moussa Sylla, in de 90ste minuut.

AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Utrecht drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

AZ staat op de negende plaats met 12 punten. Utrecht staat op de derde positie met 17 punten. AZ heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Utrecht.

In de volgende wedstrijd speelt AZ uit tegen Groningen. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 24 oktober om 20.00 uur. Utrecht speelt zaterdag 23 oktober om 18.45 uur thuis tegen Heerenveen.