FC Utrecht verslaat Ajax in besloten oefenduel, rood voor Magallán

FC Utrecht heeft dinsdagmiddag tijdens een besloten oefenduel gewonnen van Ajax. Op sportcomplex De Toekomst werd het 1-2 voor de bezoekers uit de Domstad. Lisandro Magallán kreeg in de tweede helft een rode kaart.

Vooral bij Ajax vlogen begin deze week de nodige spelers uit voor interlandverplichtingen. Met de in Nederland achtergebleven spelers oefenden beide clubs dinsdag tegen elkaar om het wedstrijdritme te behouden richting de herstart van de Eredivisie in het eerste weekend van oktober.

Bij Utrecht begonnen bijvoorbeeld de van Ajax afkomstige Calvin Raatsie en Sean Klaiber in de basis, net als de op Deadline Day aangetrokken Amin Younes. Van de spelers die vrijdag in de basis in de stonden thuiswedstrijd tegen NEC, verscheen niemand aan de aftrap van het besloten oefenduel.

Bij Ajax maakte Owen Wijndal zijn eerste minuten na zijn blessure, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter keepten allebei één helft. Voorin startten Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca. De Italiaanse spits opende na elf minuten de score door raak te schieten op aangeven van Ar'Jany Martha.

Utrecht boog die achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Middenvelder Luuk Brouwers kopte na ruim een half uur raak uit een voorzet van de Japanner Naoki Maeda, vlak voor rust werkte verdediger Rick Meissen de bal binnen uit een vrije trap van Younes.

Daar bleef het bij ondanks kansen voor beide ploegen in de tweede helft. Ajax eindigde het duel met tien man omdat Magallán in de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg na een opstootje met Younes. In de eerste helft viel Youri Regeer geblesseerd uit bij de Amsterdammers.

Opstelling Ajax: Stekelenburg (46. Gorter); Baas, Magallán, Pierie, Wijndal (64. Giovanni); Grillitsch (46. Jensen), Regeer (33. Warmerdam), Fitz-Jim; Ocampos, Lucca, Martha.

Opstelling FC Utrecht: Raatsie (46. Nijhuis); Klaiber, Kluivert, Meissen, Warmerdam; Booth, Maeda (68. Reijnders), Brouwers, Van de Streek (68. Bozdogan); Redan, Younes (68. Zagre).