Heracles krijgt pak slaag van Jong Ajax, twee goals van Lucca

Heracles Almelo heeft op bezoek bij Jong Ajax zijn eerste nederlaag van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen geleden. Lorenzo Lucca maakte op De Toekomst de eerste twee Amsterdamse doelpunten.

Jong Ajax
Jong Ajax
4 - 0
Heracles Almelo

Ajax huurt Lucca dit seizoen van Pisa en heeft vervolgens een optie tot koop, waar tien miljoen euro voor betaald dient te worden. Dat bedrag brengt hoge verwachtingen met zich mee en maandag liet Lucca opnieuw zien waar hij toe in staat is. In zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax was hij al goed voor een goal en een assist tegen De Graafschap (5-1 zege); in zijn tweede wedstrijd, tegen Heracles, was de lange Italiaan goed voor twee treffers.

Op de Amsterdamse overwinning op Heracles viel weinig aan te merken. Jong Ajax was op het eigen veld duidelijk sterker dan zijn tegenstander en Francisco Conceição, die zaterdag nog inviel bij Ajax 1, had het op zijn heupen. Jong Ajax had al een hoop kansen gemist toen Lucca vlak voor rust uit een hoekschop de score opende. Marko Vejinovic probeerde nog om de inzet van de spits van de doellijn te halen, maar zonder succes.

In de tweede helft bleef Jong Ajax dominant en Lucca verdubbelde na een klein kwartier de marge. Sontje Hansen leek zich vast te lopen, maar kreeg de bal met enig fortuin toch bij Lucca, die hard en doeltreffend uithaalde. De aanvaller werd vrijwel direct hierna naar de kant gehaald en zag vanaf die plek nog mooie dingen. Na een geweldige straatvoetbalactie van Amourricho van Axel Dongen maakte Donny Warmerdam er 3-0 van, voordat diezelfde Warmerdam op aangeven van debutant Rafael Sarfo de eindstand op 4-0 bepaalde.

Heracles, dat vorige week al punten verspeelde tegen MVV Maastricht (2-2), ging zodoende met harde cijfers kopje onder. De ploeg van John Lammers heeft nu vijf punten minder dan koploper PEC Zwolle. Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, dat twee punten meer heeft dan Heracles.

Over het niveauverschil in de Keuken Kampioen Divisie zodra Ajax met de kanonnen start.
Jong PSV
Jong PSV
0 - 3
TOP Oss
TOP Oss

Jong PSV kreeg een verrassend hard pak slaag van TOP Oss, dat uit de eerste vier speelronden pas drie punten had gepakt. In Eindhoven werkte de ploeg van Kristof Aelbrecht aan het zelfvertrouwen: Trevor David en Justin Mathieu scoorden in de eerste helft al en vlak na rust schoof Toshio Lake de 0-3 tegen de touwen. Voor Jong PSV betekent dit de derde nederlaag op rij.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 1
FC Dordrecht

Jong AZ toonde veerkracht in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De bezoekers kwamen al na vijf minuten op voorsprong via Samuele Longo, maar gingen in de tweede helft toch nog onderuit. Soulyman Allouch was de grote man bij Jong AZ: hij gaf de assists op de 1-1 van Damienus Reverson en de 2-1 van Mischa Engel, waarna hij uit een counter zelf verantwoordelijk was voor de 3-1. Jong AZ staat nu derde in de Keuken Kampioen Divisie, met evenveel punten als VVV.