FC Utrecht verrast en haalt Lidberg op bij Go Ahead

Reacties

Isac Lidberg blijft behouden voor de Eredivisie. De 24-jarige Zweed gaat de overstap maken van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht. Met die transfer zou een bedrag van naar verluidt zeshonderdduizend euro zijn gemoeid. Op de achtergrond wordt óók nog gedacht aan een langer verblijf van Bas Dost.

FC Utrecht verrast en haalt Lidberg op bij Go Ahead
© Pro Shots

Lidberg was afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten en vijf assists namens Go Ahead Eagles. Trainer René Hake was evenals technisch manager Paul Bosvelt gek op de boomlange spits. De Zweed maakte niet alleen indruk met zijn scorend vermogen maar vooral ook door zijn arbeidsethos. Helaas voor de technische mannen in Deventer liet Lidberg in een vrij vroeg stadium al weten deze zomer een stap te willen maken.

Vooral vanuit Engeland was er veel interesse voor de spits, maar Lidberg kiest liever voor de weg der geleidelijkheid. Go Ahead pikte hem eerder op van het derde niveau in Zweden. Lidberg maakte reuzenstappen en wil in Utrecht kijken waar zijn plafond ligt.

De aanvaller had nog een eenjarig contract in Deventer en dus moet FC Utrecht een transfersom op tafel leggen. Naar verluidt gaat dit om zeshonderdduizend euro wat door bonussen nog verder op kan lopen.

In Utrecht moest het spitsenbestand nodig worden aangevuld. Topscorer Tasos Douvikas verwacht deze zomer nog een miljoenentransfer te maken en Bas Dost is uit zijn contract gelopen. De komst van Lidberg doet overigens niks af aan de wensen van trainer Michael Silberbauer om Dost ook dit seizoen aan zijn selectie toe te voegen. Die optie ligt nog altijd op tafel.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.