FC Utrecht stunt en heeft transfervrije Elia binnen

Reacties

Eljero Elia speelt komend seizoen voor FC Utrecht. De 33-jarige aanvaller tekent een tweejarig contract bij de club van trainer John van den Brom. De dertigvoudig international kiest voor het ambitieuze plan van de Domstedelingen om de vaderlandse subtop aan te vallen.

FC Utrecht stunt en heeft transfervrije Elia binnen
© Pro Shots

Daarmee keert de linksbuiten drie jaar na zijn vertrek bij Feyenoord terug op de Nederlandse velden. Elia komt over van het Istanbul Basaksehir waarmee hij afgelopen seizoen nog kampioen van Turkije werd. Een absolute stunt: Basaksehir was pas de zesde club in historie van de Turkse Süper Lig die zich tot kampioen kroonde.

Na het avontuur in Turkije gaf Elia aan een terugkeer naar Nederland niet uit te sluiten. Daarbij stelde hij ook al na te denken over een toekomst na het voetbal. 'Als ik naar Nederland ga wil ik in ieder geval vastleggen dat ze me gaan helpen met mijn trainersdiploma', vertelde hij in gesprek met Bureau Sport. 'Ik wil graag jeugdtrainer worden.'

Interesse uit onder meer Turkije, Italië en Engeland liet de dertigvoudig international links liggen. In Nederland waren oude liefdes FC Twente en ADO Den Haag in de markt en voormalig ploeggenoot Arjen Robben gooide ook een lijntje uit namens FC Groningen. Maar het wordt dus Utrecht.

Elia sprak uitgebreid met technisch directeur Jordy Zuidam en grootaandeelhouder Frans van Seumeren. De aanvaller was onder de indruk van de plannen die er lagen om de vaderlandse top de komende jaren uit te dagen. De bekerfinalist van afgelopen seizoen heeft zich inmiddels als versterkt met Django Warmerdam, Daniel Arzani én Mimoun Mahi. En als het aan Utrecht ligt is Elia niet de laatste spectaculaire nieuwe aanwinst.

Bijkomend voordeel is dat het salarishuis in Utrecht de laatste jaren een behoorlijke boost heeft gekregen. FC Utrecht is nu ook op het gebied van salarissen in staat om te concurreren met bijvoorbeeld AZ.

Zodoende begint Elia aan zijn vierde Nederlandse avontuur. De buitenspeler debuteerde bij ADO en trok in 2009 naar FC Twente. Via Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton kwam hij in 2017 bij Feyenoord terecht. In de tussentijd maakte hij ook dertig keer zijn opwachting voor het Nederlands elftal.

Kerk
In Utrecht reiken de bomen momenteel tot aan de hemel. Intussen houdt de club wel serieus rekening met een vertrek van Gyrano Kerk. De interesse rondom de pijlsnelle aanvaller neemt de laatste dagen in sneltreinvaart toe. De vraag is nu of het Utrecht-publiek nog getuige wordt van een aanvalslinie met Elia én Kerk.

Op VI PRO later meer over de ongekende dadendrang van FC Utrecht en de mogelijkheden van trainer John van den Brom. Er wordt een elftal geformeerd dat daadwerkelijk angst moet inboezemen bij de huidige top-vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer E. Elia
Meer over E. Elia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.