FC Utrecht neemt sterkhouder Dumic over van NEC

Reacties

FC Utrecht heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. Na onder meer Cyriel Dessers, Simon Makienok en Sander van de Streek komt Dario Dumic (25) naar de Domstad, onder voorbehoud van een medische keuring. De fysiek sterke Bosniër maakte afgelopen anderhalve seizoen indruk bij NEC en had nog een contract tot de zomer van 2019.

FC Utrecht neemt sterkhouder Dumic over van NEC
Dario Dumic vocht vorig seizoen in de play-offs duels uit met Cyriel Dessers, maar wordt nu teamgenoot van de spits.

Dumic werd geboren in Sarajevo, maar vertrok drie maanden na zijn geboorte met zijn ouders naar Denemarken. NEC plukte de verdediger begin 2016 bij Brøndby IF weg en al snel groeide hij uit tot sterkhouder van de formatie uit Gelderland. Afgelopen seizoen miste Dumic geen enkele seconde speeltijd in de Eredivisie en de play-offs, maar de Bosnische Deen kon niet voorkomen dat hij met NEC degradeerde. De Nijmegenaren vangen het vertrek van Dumic intern op, met Robin Buwalda en Frank Sturing.

Met FC Utrecht blijft Dumic actief in de Eredivisie. De club deed vorig seizoen vooral een beroep op Ramon Leeuwin en Willem Janssen in het hart van de verdediging, maar laatstgenoemde is van oorsprong een middenvelder. Leeuwin miste het trainingskamp van de Utrechters, na een bizar scooterongeluk. Daarnaast kan FC Utrecht de extra mankracht gebruiken, aangezien de ploeg actief is in de voorrondes van de Europa League.

De Domstedelingen wonnen afgelopen seizoen de play-offs en staan daardoor in de tweede voorronde van het Europese toernooi. Eerste tegenstander is Valletta FC uit Malta. Omdat FC Utrecht snel handelde met NEC, is tweevoudig international Dumic inzetbaar tijdens het tweeluik.

Emanuelson
FC Utrecht is sowieso nog druk bezig op de transfermarkt, want de club hoopt ook Urby Emanuelson (31) binnen te halen. De ex-Ajacied traint al een tijdje mee met de hoofdmacht en maakt een sterke indruk. De transfervrije Emanuelson heeft daarom een aanbieding ontvangen voor een contract voor één seizoen, met een optie op een extra jaar. (Jan van Dam)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.