FC Utrecht en FC Groningen in evenwicht na heet middagje

FC Groningen heeft in extremis een waardevol gelijkspel weten over te houden aan het bezoek aan FC Utrecht (2-2). In De Galgenwaard, waar twintig spelers het laatste eindsignaal haalden, werd de blessuretijd FC Utrecht noodlottig.

De thuisploeg leek op weg de eerste ontmoeting te winnen in de eerste ronde van de play-offs om plaatsing voor het UEFA Cup-toernooi. Tot aan de 52ste minuut leidde de ploeg van coach Willem van Hanegem met 2-0.

Beide doelpunten vielen voor rust. In de 24ste minuut opende Gregory Schaken de score. Hij kreeg de bal na een half afgeslagen hoekschop voor zijn linker en haalde hard, hoog en doeltreffend uit.

Robin Nelisse maakte er 2-0 van. Hij brak op aangeven van Sander Keller door en liet doelman Brian van Loo kansloos met een zuivere pegel in de verre hoek.

In de tweede helft gebeurde er veel. Zowel Francis Dickoh (66ste minuut) als Goran Lovre (75ste) werd uit het veld gestuurd. Dickoh kreeg twee keer geel, waardoor Utrecht in ondertal kwam te staan. Lovre oogstte direct rood voor een vermeende slag in het gezicht van Erik Pieters.

Lovre was daarvoor wel goed geweest voor de 2-1. De Serviër sloeg uit de rebound toe nadat de bal via Gregoor van Dijk, de lat en het hoofd van Franck Grandel voor zijn voeten was beland.

De gelijkmaker viel in de extra tijd. Uit een vrije trap van invaller Stefan Nijland verlengde de geheel vrijgelaten Evgeniy Levchenko de bal koppend opnieuw langs Grandel, waardoor Groningen in de return zondag de beste papieren heeft.