FC Utrecht aast op clubrecord op bezoek in Heerenveen

In de aanloop naar de 33ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan SC Heerenveen en FC Utrecht tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion.

FC Utrecht aast op clubrecord op bezoek in Heerenveen

SC HEERENVEEN - FC UTRECHT

SC Heerenveen noteerde tot nu vijf clean-sheets, in zestien procent van de duels tot nu toe krijgen de Friezen geen goal tegen. Alleen ADO (12,5) en VVV (9,4) hebben een lager percentage dit seizoen.

FC Utrecht is met PSV en Feyenoord de enige ploeg met twee zeges in de laatste twee speelronden.

SC Heerenveen pakte tien punten uit de laatste zes duels, FC Utrecht twaalf.

SC Heerenveen maakte de meeste overtredingen dit seizoen (516). Dat zijn er 206 meer dan Ajax dat de minste overtredingen maakte.

FC Utrecht maakte, samen met VVV-Venlo, de minste goals in het laatste kwartier van alle Eredivisieclubs (vijf).

Wint FC Utrecht in Friesland, dan evenaart het het eigen clubrecord van achttien zeges in een Eredivisieseizoen.

Indien SC Heerenveen wint, dan boeken de Friezen de driehonderdste zege in de Eredivisie.

Van de twintig keer dat FC Utrecht op bezoek ging bij SC Heerenveen in Eredivisieverband, keerde het slechts drie keer terug met een overwinning. De Friezen wonnen dertien keer en vier keer was er een remise.

Alfred Finnbogason is met zijn 24 doelpunten verantwoordelijk voor precies de helft van de productie van SC Heerenveen dit seizoen. De IJslander verdeelde zijn goals netjes uit en thuis (twaalf om twaalf).

Vorig seizoen was SC Heerenveen snel klaar met FC Utrecht in het Abe Lenstra Stadion. Door doelpunten van Bas Dost (twaalfde minuut) en Jeffrey Gouweleeuw (veertiende minuut) wonnen de Friezen met 2-0.

De laatste vier keer dat SC Heerenveen FC Utrecht ontving, resulteerde dat telkens in een zege. De laatste drie keer stonden de Friezen zelfs geen tegentreffer toe.

In de laatste elf wedstrijden tegen FC Utrecht scoorde SC Heerenveen minimaal een keer.

Indien SC Heerenveen wint, dan zijn de Friezen geplaatst voor de play-offs om een ticket voor de Europa League. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's