FC Twente Vrouwen nog één obstakel verwijderd van CL-deelname

Reacties

De vrouwen van FC Twente hebben in de heenwedstrijd van laatste kwalificatieronde voor de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Zweedse BK Häcken. Als zij het over een week in eigen huis afmaken, plaatsen ze zich voor de groepsfase van de Champions League.

FC Twente Vrouwen nog één obstakel verwijderd van CL-deelname
© Pro Shots
Häcken
Häcken
2 - 2
FC Twente
FC Twente

Eerder dit jaar rekenden de vrouwen van FC Twente al af met Sturm Graz (6-0) en Levante (3-2) en in de laatste kwalificatieronde kwam BK Häcken uit de koker als tegenstander. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de groepsfase. Twente begon goed en kwam binnen een kwartier op voorsprong. Taylor Ziemer profiteerde van een fout bij Häcken en schoof rustig binnen.

Door dompers kort voor en na rust dreigde het even fout te gaan voor Twente. Felicia Schröder zette Häcken net voor de onderbreking op gelijke hoogte en net na rust maakte Katariina Kosola de 2-1. Dat werd echter goedgemaakt door de gelijkmaker van Leonie Vlak, die de doelvrouw verraste in de korte hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mocht het FC Twente volgende week lukken zich te plaatsen, dan levert dat niet alleen sportief gezien veel op, maar ook financieel. Plaatsing voor de groepsfase is goed voor 400.000 euro. Een zege levert je 50.000 op, een gelijkspel 17.000 en de groepswinnaar ontvangt een bonus van 20.000 euro. Naast FC Twente kan ook Ajax zich nog plaatsen. Zij spelen later op woensdag tegen FC Zürich.

Wo 18 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.