Tegenstander FC Twente Vrouwen dient klacht in na 'onsportieve goal'

Reacties

Het vrouwenelftal van Levante verloor afgelopen zaterdag van FC Twente Vrouwen in de eerste voorronde van de Champions League en heeft daarna een officiële klacht in gediend bij de organisatie van het vrouwentoernooi. Dit heeft alles te maken met de aansluitingstreffer die FC Twente maakte.

Tegenstander FC Twente Vrouwen dient klacht in na 'onsportieve goal'
© Pro Shots
Levante
Levante
2 - 3
FC Twente
FC Twente

Levante was in de finale van de eerste voorronde op een 0-2 voorsprong gekomen in Enschede, Renate Jansen maakte in de 34ste minuut de 1-2. De manier waarop was nogal bijzonder (zie video onder). Levante had na een blessure van een Twente-speler de bal uitgespeeld en als sportief gebaar werd de bal vervolgens van achteruit terug aan Levante gegeven.

De bal viel tussen de verdedigers van Levante in, waarbij een van de verdedigers de bal bewust liet lopen. Jansen aarzelde niet, pikte de bal en schoot binnen van afstand. Na de gelijkmaker voor rust van Marit Auée maakte Sophie te Brake in de tweede helft de winnende, waardoor Levante is uitgeschakeld in Europa.

Als het aan de Spanjaarden ligt, krijgt deze wedstrijd nog een staartje. De secretaris van de club heeft bij de Women's Champions League een klacht ingediend wegens onsportief gedrag van Twente. Levante hoopt dat de UEFA actie onderneemt. Vrijdag is de loting voor de tweede voorronde van de Champions League. Twente gaat vooralsnog mee in de loting, net als Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.