FC Twente tegen Roda JC 'op weg naar meer stabiliteit'

FC Twente reist vrijdag met vertrouwen naar Kerkrade, waar om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Roda JC op het programma staat. Trainer Michel Jansen verwacht dat zijn spelers opnieuw een goed resultaat neerzetten na de 5-2 overwinning van afgelopen zondag tegen NAC Breda.

FC Twente tegen Roda JC 'op weg naar meer stabiliteit'

Twente had voorafgaand aan die zege al vier wedstrijden op rij niet gewonnen in de Eredivisie. De duels met Ajax (1-1), ADO Den Haag (2-3), NEC (2-2) en PEC Zwolle (1-1) leverden slechts drie punten op. De overwinning op NAC was daarom meer dan welkom.

'Als je puur naar de uitslag kijkt, dan hopen we dat natuurlijk een vervolg te geven', stelt Jansen donderdag op de clubwebsite. 'Eigenlijk willen we de lijn van het spel van de afgelopen wedstrijden doortrekken. In die duels hebben we, naast mindere momenten, ook heel goede fases gekend en die willen we doorzetten. Op weg naar meer stabiliteit.'

Daarmee doelt Jansen vooral op het defensieve aspect. De laatste keer dat zijn ploeg de nul hield was op 4 oktober tegen SC Cambuur (1-0). Sindsdien scoorde Twente elf keer, maar kreeg het ook negen goals tegen. 'Het overkomt ons te vaak dat we goals tegen krijgen uit onachtzaamheid. Daar moeten we aan werken. Maar iedereen weet dat we een jonge ploeg hebben en ik heb het idee dat we steeds minder zoekende zijn', aldus de optimistische Jansen.

Roda JC rekende in de Eredivisie én in het bekertoernooi af met PSV, maar won daarna geen wedstrijd meer.
Roda JC rekende in de Eredivisie én in het bekertoernooi af met PSV, maar won daarna geen wedstrijd meer.

Met Roda treft Twente een ploeg die goede optredens afwisselt met slappe vertoningen. Zo leidde trainer Ruud Brood zijn spelers in oktober twee keer langs PSV (2-1 en 3-1), maar won Go Ahead vervolgens met 4-1 van de Limburgers en hielden negen spelers van AZ afgelopen zaterdag een punt (2-2) over aan de confrontatie met Roda.

Jansen is daarom des te meer op zijn hoede. 'Ik kan me voorstellen dat Roda een reactie wil laten zien voor eigen publiek na het gelijkspel tegen AZ. Het zal een lastige wedstrijd voor ons worden. Roda JC speelt vanuit een goede organisatie en is sterk in de omschakeling. Ze winnen twee keer van PSV en dat zegt toch wel wat.'

Blessures
In het zuiden van Limburg kan Twente nog niet beschikken over linksback Dico Koppers. Hij kan na een hamstringblessure pas volgende week weer aansluiten bij de groep. Het herstel van de langdurig geblesseerden Sander Boschker (kuit), Wout Brama (hiel) en Sonny Stevens (schouder) verloopt voorspoedig, al duurt huurt het – zeker in het geval van Brama – waarschijnlijk nog tot na de winterstop voordat een van hen in actie kan komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen