FC Twente ontsnapt aan nederlaag na late gelijkmaker

FC Twente heeft met hangen en wurgen een punt overgehouden aan het duel met SC Heerenveen. De Tukkers kwamen pas in de slotfase op gelijke hoogte (1-1).

Voorafgaand waren de Tukkers de grote favoriet . Niet alleen door het aardige spel dat FC Twente op de mat legt, maar ook door het ontbreken van Alfred Finnbogason aan de kant van SC Heerenveen. Met een teenbreuk moest de topscorer van de Friezen vanaf de tribune toekijken.

FC Twente was de betere ploeg en kreeg meer dan genoeg kansen om nog voor rust de score te openen. Vooral Luc Castaignos liet blijken dat zijn vizier verre van scherp stond. De spits werd tot drie keer toe uitstekend in stelling gebracht, maar de grote kansen waren niet aan hem besteed.

Waar de Tukkers voor rust nog flink wat aanvallende intenties hadden, kwam de nummer drie van de Eredivisie er in de tweede helft maar mondjesmaat uit. Aan de andere kant ging Heerenveen iets meer aandringen en scoorde het zelfs.

Na een wonderschone pass van Hakim Ziyech kwam Joey van den Berg één-op-één met doelman Nick Marsman te staan, maar zijn aanname liet te wensen over. Met een gelukje kwam de gelegenheidsspits van Heerenveen alsnog aan de bal en scoorde hij. Rajiv van la Parra kreeg twee minuten later dé kans op 0-2, maar hij ging niet goed om met de mogelijkheid.

Twente moest op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel pas in de slotfase. Waar opnieuw Castaignos en Quincy Promes nog grote kansen hadden gemist, was het in de 89e minuut wel raak. Op aangeven van Dico Koppers gleed Rasmus Bengtsson de bevrijdende 1-1 binnen.

Naast de gelijke tred in de eindstand doen FC Twente en SC Heerenveen ook niet voor elkaar onder op de ranglijst. Beide teams hebben acht punten uit vijf duels.