Teenbreuk Finnbogason tegenvaller Heerenveen in Enschede

• FC Twente is met vorig seizoen meegerekend nu zes thuisduels ongeslagen (W4, G2).

Teenbreuk Finnbogason tegenvaller Heerenveen in Enschede

FC Twente verloor afgelopen speelronde van Vitesse (1-0). De Tukkers hadden sinds 10 maart 2013 geen duel meer verloren. Destijds verloor de club ook van Vitesse met 1-0.

SC Heerenveen won twee van zijn eerste vier duels (AZ 4-2 en NAC 2-0). Vorig seizoen boekten de Friezen pas na speelronde zeven hun eerste zege.

Alfred Finnbogason scoorde tot nu in elke speelronde, maar zal daar tegen FC Twente niet aan toekomen. Bij hem werd vrijdag een teenbreuk vastgesteld waardoor hij naar verwachting twee weken is uitgeschakeld. De IJslandse spits van Heerenveen is vooralsnog met zes doelpunten topscorer van de Eredivisie.

Finnbogason was tot dit weekeinde ook de meest waardevolle speler van de Eredivisie met zes goals en twee assists. Twente-aanvaller Dusan Tadic volgt hem op de voet met drie goals en vier assists.

FC Twente heeft tot nu toe de meest aanvallende intenties in de Eredivisie. De Tukkers ondernamen 85 doelpogingen, dat is gemiddeld 21,25 doelpoging per duel.

FC Twente hield de nul in zijn laatste twee optredens in de Grolsch Veste (RKC 0-0, FC Utrecht 6-0).

Van de 21 duels in Enschede won SC Heerenveen er vier. De Friezen boekten hun grootste overwinning op 2 mei 2012 (3-4, met twee goals van Oussama Assaidi)

Vorig seizoen won Twente met 1-0 van de Friezen. Dusan Tadic maakte toen de enige treffer uit een strafschop.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's