FC Twente loert op EK-gangers Leerdam en Jozefzoon

Doelman Sonny Stevens en Kyle Ebecilio waren woensdag de enige nieuwelingen tijdens de eerste training van FC Twente. De club uit Enschede voerde wel oriënterende gesprekken met Kelvin Leerdam en Florian Jozefzoon (foto), maar kan pas in actie komen als er geld vrijkomt van vertrekkende spelers.

FC Twente loert op EK-gangers Leerdam en Jozefzoon

Leerdam vertrekt transfervrij bij Feyenoord en staat ook in de belangstelling van Vitesse. Bij de Tukkers is hij de beoogde vervanger van rechtsachter Roberto Rosales, die in belangstelling staat van Lierse SK en zijn oude werkgever AA Gent.

FC Twente is genegen de verdediger te verkopen, aangezien hij volgend jaar transfervrij de deur uit kan lopen. Hetzelfde geldt voor Nacer Chadli, die wacht totdat er een mooie club voor hem komt. Jozefzoon, nu RKC Waalwijk, is bij een vertrek van de Belg kandidaat om hem te vervangen.

Op de eerste training onder het beoogde trainersduo Alfred Schreuder en Michel Jansen, waren ook de verhuurde spelers Glynor Plet (RC Genk), Quincy Promes (Go Ahead Eagles) en Joshua John aanwezig. Voor John heeft FC Nordsjaelland, de club waar hij vorig seizoen voor uitkwam, zich weer gemeld.

De Denen willen de vleugelspeler definitief overnemen. Vitória Setúbal wil de overbodige doelman Daniel Fernandes huren. De 29-jarige keeper van Portugese komaf speelde de laatste anderhalf jaar slechts één wedstrijd voor Twente en heeft nog een contract voor drie seizoenen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen