FC Twente kan zich in defensief opzicht meten met Ajax

In de aanloop naar de 33ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Heracles Almelo en FC Twente tegenover elkaar in het Polman Stadion.

FC Twente kan zich in defensief opzicht meten met Ajax

HERACLES ALMELO - FC TWENTE

Heracles Almelo won slechts een van zijn laatste zes duels (tegen RKC Waalwijk 4-0) en verloor er vijf.

Heracles speelt al negen duels op rij niet gelijk in de Eredivisie.

FC Twente is bezig aan een goede reeks. De ploeg van Alfred Schreuder is zes duels op rij ongeslagen (W4, G2) en haalde veertien punten. Alleen lijstaanvoerder Ajax pakte in die serie meer punten (zestien).

Duels met Heracles leverden tot nu toe 124 goals op, alleen in wedstrijden met PSV vielen meer goals te bewonderen (136).

Heracles Almelo kreeg, na hekkensluiter Willem II, de meeste tegentreffers dit seizoen (67).

FC Twente incasseerde de minste tegentreffers in uitduels van alle clubs in de Eredivisie, vijftien.

De Tukkers incasseerden tot nu toe in totaal 31 treffers. Dat is samen met Ajax het minste aantal in de Eredivisie.

De derby staat voor de twintigste keer op het programma in de Eredivisie. FC Twente won elf keer, Heracles vier keer. Vier keer was er geen winnaar.

De laatste keer dat Heracles in Almelo van FC Twente won was op 20 augustus 2006 (3-0). De vijf wedstrijden daarna leverden allen geen zege op voor de thuisploeg. FC Twente is dus vijf duels op rij ongeslagen in Almelo (W3, G2).

Heracles maakt in theorie nog kans op de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Peter Bosz moet dan zelf twee keer winnen, terwijl concurrenten SC Heerenveen en FC Groningen maar één punt uit hun laatste twee duels mogen halen.

Nacer Chadli maakte in de vorige speelronde tegen NEC zijn negende treffer van het seizoen, zijn beste seizoenprestatie tot nu toe in de Eredivisie.

Scoort Chadli ook op het kunstgras van Almelo, dan wordt hij met een totaal van 23 doelpunten de meeste productieve Belg ooit van FC Twente. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's