FC Twente is revelatie Hilgers voorlopig kwijt

Reacties

FC Twente is Mees Hilgers voorlopig kwijt. De twintigjarige verdediger liep in de uitwedstrijd tegen Ajax een liesblessure op. Uit onderzoek blijkt dat Hilgers de komende weken moet toekijken.

FC Twente is revelatie Hilgers voorlopig kwijt
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
FC Twente
FC Twente

Hilgers staakte de strijd afgelopen zondag na 84 minuten en werd toen vervangen door Max Bruns. Twente stond met 3-0 achter en Ajax prikte er na de wissel van Hilgers nog twee doelpunten bij. Dat Bruns hem verving, zei genoeg over de mogelijkheden van trainer Ron Jans. Hij had tegen Ajax geen echte centrumverdediger op de bank zitten.

Dit seizoen is Hilgers de revelatie bij Twente. De jonge verdediger groeide uit tot basisspeler en vormde met Robin Pröpper het centrum van de ploeg van Jans. Hij miste tot nu toe pas twee Eredivisie-wedstrijden en wordt gevolgd door onder meer Feyenoord. De komende weken moet de huidige nummer vijf van de Eredivisie het dus zonder hem stellen.

Centraal achterin is de spoeling dun bij Twente. Naast Pröpper en Hilgers kunnen alleen Julio Pleguezuelo en Kik Pierie daar uit de voeten. Pleguezuelo keerde aan het begin van het seizoen terug van een kruisbandblessure, maar sukkelt nog altijd met lichte blessures. Pierie is op de weg terug van een rugblessure die hem maanden aan de kant hield. Twente nam in de winterstop afscheid van Dario Dumic en Jayden Oosterwolde, die beiden in het centrum konden spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.