Ajax neemt revanche op FC Twente via hattrickheld Haller

Reacties

Ajax heeft zondagavond twintig minuten gezweet tegen FC Twente, maar rekende vervolgens makkelijk af met de Tukkers. In de slotfase liepen de Amsterdammers uit naar opnieuw een ruime zege. Voor de zesde keer dit seizoen werd er in de competitie een thuiswedstrijd met 5-0 gewonnen.

Ajax neemt revanche op FC Twente via hattrickheld Haller
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
FC Twente
FC Twente

Hoewel het de laatste dagen ook weer over voetbal ging in Amsterdam, blijft de zaak Marc Overmars de gemoederen natuurlijk bezighouden. Algemeen directeur Edwin van der Sar doorbrak voor de wedstrijd tegen FC Twente de radiostilte en ook trainer Erik ten Hag ontkwam niet aan vragen over Overmars. Sportief gezien had Ajax de zaakjes wel op orde, doordeweeks werd op overtuigende wijze afgerekend met Vitesse in de kwartfinale van de strijd om de TOTO KNVB-beker.

Ajax had het een half uur lastig met FC Twente, dat ook de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel kopte binnen het kwartier op de lat na een voorzet. Ajax creëerde niet bijster veel, maar toch was het na 31 minuten raak in de Johan Cruijff Arena. Sébastien Haller verlengde na een corner en Davy Klaassen liet voor de zoveelste keer zien dat zijn bijnaam Mister 1-0 zeer toepasselijk is. Vorige week opende de middenvelder ook al de score tegen Heracles Almelo (3-0).

Na de openingstreffer gooide Ajax de schroom van zich af en kreeg keeper Lars Unnerstall het nog ontzettend druk. Hij bracht redding op pogingen van Steven Berghuis, Antony, Klaassen en weer Antony, maar bezweek kort na het signaal voor de tweede helft alsnog. Unnerstall verwerkte de bal niet goed na een schot van afstand van Jurriën Timber en Haller was er als de kippen bij om zijn veertiende Eredivisie-treffer van het seizoen te maken.

Ryan Gravenberch maakte zijn rentree binnen de lijnen na een coronabesmetting.
© Pro Shots
Ryan Gravenberch maakte zijn rentree binnen de lijnen na een coronabesmetting.

FC Twente kwam er na de 2-0 niet meer aan te pas en werd net als zoveel tegenstanders dit seizoen gedwongen om de schade beperkt te houden. Via Unnerstall lukte dit in eerste instantie, want een half uur voor tijd hield hij Dusan Tadic van het scoren af. De Serviër miste voor de tweede keer op rij een strafschop, vorige week werd zijn inzet vanaf elf meter ook door Heracles-goalie Janis Blaswich gepakt. Uiteindelijk werd het alsnog een ruime overwinning voor Ajax. Eerst werd het 3-0 via een eigen doelpunt van Robin Pröpper, die aan het begin van dit seizoen in de heenwedstrijd tussen FC Twente en Ajax nog verantwoordelijk was voor de late 1-1. Daarna maakte Haller zijn (valse) hattrick compleet in de slotfase. Daarmee staat de spits weer boven aan de topscorerslijst van de Eredivisie.

Zo verandert er qua punten niets in de topdrie van de Eredivisie, eerder in de speelronde wonnen PSV en Feyenoord ook. Ajax speelt de volgende competitiewedstrijd tegen Willem II en treft vervolgens Benfica in de knock-outfase van de Champions League.

Ajax Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.