FC Twente herhaalt kritiek op KNVB: 'Zo wordt betaald voetbal onbetrouwbaar'

Reacties

FC Twente heeft opnieuw uitgehaald naar de KNVB omdat twee thuisduels van de club zijn verplaatst vanwege Europese verplichtingen van Nederlandse clubs. De club uit Enschede vindt dat de bond geen rekening houdt met de belangen van Twente en de supporters.

FC Twente herhaalt kritiek op KNVB: 'Zo wordt betaald voetbal onbetrouwbaar'
© Pro Shots

De thuiswedstrijd tegen NEC gaat van zaterdag 23 oktober naar zondag 24 oktober (12.15 uur) en het thuisduel met RKC Waalwijk gaat van zaterdag 11 december naar zondag 12 december (12.15 uur). Op de clubsite van FC Twente toont algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth begrip voor wijzigingen in het speelschema vanwege Europese verplichtingen, maar hij is onaangenaam verrast door de manier waarop het is nu is gebeurd.

'Deze wijzigingen zijn buitenproportioneel. Het zijn ook nog wedstrijden waarin geen direct Europees belang telt. Buiten het feit dat door deze nieuwe speeldagen de club tonnen aan inkomsten misloopt, is het aan de supporters niet uit te leggen. Op deze manier wordt het betaald voetbal onbetrouwbaar richting haar supporters', vertelt de ontstemde Brüggenwirth.

Oproep aan minister
De algemeen directeur van Twente vertelt ook dat de club ervan overtuigd is dat de 2/3-maatregel voor de stadioncapaciteit bij wedstrijden kan worden losgelaten. Binnen de coronamaatregelen mag een stadion voor tweederde gevuld zijn bij wedstrijden. 'Wij vragen de minister om de stadions vanaf 20 september weer volledig open te stellen, omdat het vanwege de veiligheid kan, maar ook en daar willen we niet voor weglopen, het ons veel omzet scheelt', aldus Brüggenwirth.

De thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) krijgt mogelijk nog een staartje voor Twente. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is namelijk een vooronderzoek gestart nadat Twente-fans tijdens de wedstrijd bier op het veld gooiden en vuurwerk afstaken op de tribunes. De club heeft inmiddels al een verweerschrift ingediend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.