FC Twente geeft Cocu stof tot nadenken bij debuut als Vitesse-trainer

Reacties

FC Twente heeft Phillip Cocu zaterdag getrakteerd op een nederlaag bij zijn debuut als trainer van Vitesse. De Tukkers domineerden in eigen huis en hadden weinig te duchten van de gasten uit Arnhem.

FC Twente geeft Cocu stof tot nadenken bij debuut als Vitesse-trainer
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 0
Vitesse
Vitesse

Vitesse stond dus voor het eerst onder leiding van Cocu, die afgelopen week werd aangesteld als opvolger van Thomas Letsch. De eerste test was met Twente-uit geen eenvoudige. De Tukkers hadden nog iets goed te maken na de 2-1 nederlaag bij SC Heerenveen en hoopten aansluiting te houden bij de topvier. Trainer Ron Jans moest het wel stellen zonder keeper Lars Unnerstall, die ziek was en vervangen werd door Przemyslaw Tyton.

Veel kreeg Tyton niet te doen bij zijn officiële Twente-debuut. De meeste actie gebeurde aan de andere kant van het veld, waar Robin Pröpper in de beginfase bijna voor de 1-0 zorgde met een kopbal uit een hoekschop. De aanvoerder van Twente moest even later met verband om zijn hoofd verder spelen, nadat hij met Vitesse-middenvelder Matus Bero in botsing was gekomen. Beide spelers konden wel door.

Robin Pröpper en Matus Bero kwamen in botsing tijdens FC Twente-Vitesse.
© Pro Shots
Robin Pröpper en Matus Bero kwamen in botsing tijdens FC Twente-Vitesse.

Cocu zag ondertussen dat Vitesse aanvallend weinig te vertellen had. Twente deelde de lakens uit en raakte Vaclav Cerny de paal. De Tsjech was van afstand dus niet trefzeker, maar leverde even later wel de assist op de 1-0. Cerny bediende de mee opgekomen Joshua Brenet, die oog in oog met keeper Kjell Scherpen als een echte aanvaller afrondde: 1-0.

Na rust werd het niet veel beter voor Vitesse, dat vooral tegenhield in Enschede. De thuisploeg moest even wachten op de 2-0, ondanks mogelijkheden voor Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki. Uiteindelijk was het Virgil Misidjan die de score verdubbelde. De aanvaller was de defensie van Vitesse te slim af en schoot raak in de rechterhoek. In de extra tijd schoot linksback Gijs Smal van afstand ook nog de 3-0 binnen voor Twente, dat nu op zestien punten staat in de Eredivisie. Vitesse bleef steken op vijf.

FC Twente Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.