Witte rook in Arnhem: Cocu terug bij Vitesse

Reacties

Phillip Cocu keert als trainer terug bij Vitesse. De oud-international is in Arnhem de opvolger van Thomas Letsch.

Witte rook in Arnhem: Cocu terug bij Vitesse
© Pro Shots

Vitesse heeft met Cocu de vacature ingevuld die was ontstaan na het tussentijdse vertrek van Letsch naar VfL Bochum. Dinsdag staat de oud-speler van de Arnhemse club op het trainingsveld bij Vitesse. Hij heeft getekend tot medio 2024.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is gelukkig met Cocu. 'De prettige gesprekken met Phillip hebben bevestigd dat hij uitstekend in het beoogde profiel past. Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar. Bovenal is hij de juiste persoon om onze speelstijl verder te ontwikkelen.'

'De juiste club op het juiste moment'
'Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment', aldus Cocu. 'Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan.'

Zijn laatste klus als trainer was bij Derby County, waar hij in 2020 ontslagen werd. Daarvoor verliep het Turkse avontuur bij Fenerbahçe teleurstellend. In Nederland veroverde Cocu drie landstitels met PSV. In Eindhoven begon hij zijn carrière als hoofdtrainer nadat hij van 2008 tot 2012 als assistent van Bert van Marwijk bij Oranje actief was.

Het moment van instappen is verre van eenvoudig. Letsch heeft Vitesse achter zich gelaten na een matige competitiestart. De Arnhemmers hebben slechts zeven punten en staan veertiende. Zaterdag hervat Vitesse de competitie bij FC Twente. Tot aan het WK in Qatar wacht een belangrijke reeks duels. Met Fortuna Sittard, FC Emmen, Cambuur, Sparta en Go Ahead Eagles treft Vitesse opponenten waartegen absoluut punten gepakt kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.