FC Twente begint oefencampagne met monsterzege op vierdeklasser

FC Twente heeft de eerste oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen met duidelijke cijfers gewonnen. De formatie van trainer Joseph Oosting was zaterdag veel te sterk voor vierdeklasser Rood-Zwart uit Delden.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte voor Twente-icoon Theo Pahlplatz, die vorige week zondag op 76-jarige leeftijd overleed. Na het eerbetoon volgde een doelpuntrijke eerste helft voor de Tukkers. Naci Ünüvar opende de score op aangeven van Sem Steijn en zijn goal bleek de opmaat voor een tienklapper voor rust.

Dankzij Gijs Smal, Steijn (3), opnieuw Ünüvar, Jort Ribbers, Ricky van Wolfswinkel (2) en een eigen goal was het al 0-10 bij rust. In de tweede helft bepaalden Manfred Ugalde (3), Michel Vlap (3), Irakli Yegoian de eindstand op 0-17.

FC Twente in eerste helft: Tyton: Brenet, Hilgers, Driezen, Smal; Ribbers, Besselink, Kjølø; Ünüvar, Van Wolfswinkel en Steijn

FC Twente in tweede helft: El Maach; Lylia, Mesbahi, Kuster, M. Rots; Yegoian, Regeer, Vlap; D. Rots, Ugalde en Sybrandy