Clubicoon FC Twente Theo Pahlplatz op 76-jarige leeftijd overleden

Reacties

FC Twente-icoon Theo Pahlplatz is op 76-jarige leeftijd overleden. Als aanvaller maakte hij in de jaren zestig en zeventig furore bij FC Twente.

Clubicoon FC Twente Theo Pahlplatz op 76-jarige leeftijd overleden
© Pro Shots

Dat treurige nieuws kwam zondagavond naar buiten. Pahlplatz is geboren in Oldenzaal en speelde zijn hele profcarrière voor FC Twente. Die club nam hem over van Quick'20 en in zijn eerste seizoen begon hij direct alle 34 wedstrijden in de basis bij Twente. Op 29 november 1967 maakte Pahlplatz zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen de Sovjet-Unie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met FC Twente boekte Pahlplatz grote successen. In 1972/73 behaalde hij de halve finale van de UEFA Cup om het een jaar later zelfs tot de finale te schoppen. De enige prijs in zijn loopbaan was echter de nationale beker in 1977. Pahlplatz maakte 82 doelpunten in 468 officiële wedstrijden. Later werd hij ook scout bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.