FC Porto heeft Benfica verslagen in de topper in de Primeira Liga. Daardoor hebben alle topploegen in Portugal al schade opgelopen in de eerste drie speelrondes.

Benfica
0 - 2
FC Porto
FC Porto

Na een rustige openingsfase van Ó Clássico kreeg Porto de eerste grote kans via Zé Luís. De Kaapverdiaan koerste na een uitbraak in de 21ste minuut onbedreigd op Odisseas Vlachodimos af, maar de doelman van Benfica voorkwam een tegengoal. Een minuut later lag de bal alsnog in het net, toen Zé Luis na een carambole uit een hoekschop de bal binnenfrommelde: 0-1.

Met voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Corona als uitblinker bleef Porto veel sterker dan Benfica. In de tweede helft hield Benfica met dank aan Vlachodimos de achterstand lang beperkt en de hoop op een gelijkmaker bleef in leven. Maar de thuisploeg creëerde geen grote kansen en in de 87ste minuut besliste FC Porto-spits Moussa Marega met een schot via binnenkant paal de wedstrijd.

Het werd een pijnlijke slotfase voor Benfica, dat nog scoorde via Haris Seferovic. Maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Afgezonderd van dat moment speelde Porto de bal rustig rond, omdat Benfica met tien man eindigde doordat Chiquinho na drie gebruikte wissels geblesseerd naar de kant ging.

Door de zege staat Porto na drie duels op hetzelfde aantal punten als Benfica: 6. Laatstgenoemde ploeg dreigt de koppositie te verliezen. Aangezien het Sporting Portugal van Marcel Keizer op de eerste speeldag gelijkspeelde tegen Marítimo, won naast Benfica alleen Famaliçao de eerste twee competitieduels. De promovendus gaat alleen aan kop als ze zondag wint van Vitória Guimarães.