FC Groningen voegt ervaren oud-trainer toe aan de rvc

Reacties

Han Berger (73) is toegevoegd aan de raad van commissarissen (rvc) van FC Groningen. Hij gaat in de Euroborg zorg dragen voor de portefeuille voetbaltechnische zaken. De benoeming is in eerste instantie voor een termijn van drie jaar.

FC Groningen voegt ervaren oud-trainer toe aan de rvc
© Pro Shots

Berger, die de functie overneemt van Erik Kuik, is bepaald geen onbekende in de voetballerij of bij Groningen. Tussen 1983 en 1986 was hij trainer van de club, en daarnaast was hij in Nederland eindverantwoordelijke bij FC Utrecht, AZ, Fortuna Sittard, SVV/Dordrecht'90, Sparta Rotterdam en SC Cambuur. Hij staat tweede op de lijst van trainers met de meeste wedstrijden in de Eredivisie, achter Bert Jacobs.

Zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft Berger bepaald niet verleid om ook echt te gaan rentenieren, hij zal zijn functie in Groningen combineren met zijn andere mandaten: Berger is ook technisch adviseur van de KNVB en bestuurslid technische zaken bij de Australische club Sydney FC. Het nieuwe rvc-lid reageert op de clubwebsite van FC Groningen op zijn benoeming.

'Het was eervol om gevraagd te worden of ik openstond voor een functie binnen de rvc van FC Groningen. Ik heb als trainer een hele mooie tijd gehad in het toenmalige Stadion Oosterpark. Daaraan beleef ik nog steeds warme herinneringen en ik ben de club altijd met bovengemiddelde interesse blijven volgen', begint Berger, die ook uitlegt wat hij inhoudelijk voor de club denkt te gaan betekenen.

'Als rvc-lid heb je vooral een controlerende en toezichthoudende functie, maar uiteraard wil ik desgevraagd mijn kennis en ervaring graag delen met directie en staf. Op die manier hoop ik met mijn aantreden een steentje te kunnen bijdragen aan het primaire doel dit seizoen: de club te laten terugkeren op het niveau waarop FC Groningen thuishoort.'

Dat primaire doel is voor FC Groningen dus de directe terugkeer naar de Eredivisie, een missie die vrijdagavond in eigen stadion vervolgd wordt tegen FC Den Bosch. Recent verscheen op VI PRO deze reportage over de club, die nog moeite heeft om zijn draai te vinden in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.