FC Groningen accepteert het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal in de zaak Mike te Wierik niet. Dit meldt de Eredivisie-club donderdagmiddag op de website. De tuchtcommissie gaat zich nu buigen over de zaak.

FC Groningen
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Te Wierik kreeg woensdag een rode kaart in het duel met Vitesse, toen hij op de enkel van Loïs Openda ging staan. Scheidsrechter Allard Lindhout nam het moment tien minuten voor rust niet waar, maar ging op aanraden van de VAR naar de beelden kijken. Daarna trok Lindhout rood. FC Groningen heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk ontvangen, daar is het dus niet mee akkoord gegaan.

Volgens FC Groningen en Te Wierik is de kaart onterecht gegeven, donderdagavond wordt de speler in Zeist verwacht om zijn pleidooi te houden. Bij een voor FC Groningen positieve uitspraak kan Te Wierik mogelijk in actie komen tegen Ajax, komende zaterdag.

Voor Daniël van Kaam zit dat er niet in. De jongeling kreeg rood voor hands in het duel met Vitesse en FC Groningen heeft het schikkingsvoorstel van één wedstrijd wel geaccepteerd. Daardoor is Van Kaam er niet bij als FC Groningen zaterdag naar Amsterdam afreist.

De wedstrijd FC Groningen – Vitesse (0-1) kende sowieso een bijzonder verloop. Niet alleen kregen twee spelers een directe rode kaart voor rust, het duel werd ook stilgelegd na een bekogeling van Vitesse-keeper Markus Schubert. Ook kwamen diverse mensen het veld op.