Vitesse vol ongeloof over 'onacceptabele' gebeurtenissen in Groningen

Bij Vitesse was men woensdagavond vol ongeloof over de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. De thuisploeg kreeg twee rode kaarten, waarna het voor het begin van de tweede helft uit de hand liep nadat keeper Markus Schubert werd bekogeld door een toeschouwer.

FC Groningen
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Schubert werd geraakt met een beker bier en ging naar de grond. Naast zijn ploeggenoten kwamen ook bankzitters en trainer Thomas Letsch verhaal halen nabij de tribune. Scheidsrechter Allard Lindhout legde de wedstrijd stil, waarna enkele supporters ook nog het veld betraden. Uiteindelijk werd het duel hervat en won Vitesse met 0-1.

Schubert legde in gesprek met ESPN uit wat er voor het begin van de tweede helft gebeurde. 'Ik pakte een bal en vervolgens ben ik op mijn hoofd geraakt. Ik begreep dat alle ploeggenoten op me af kwamen en toen werd er nog meer gegooid. We hebben een geweldig team, iedereen staat voor elkaar klaar. Daar ben ik dankbaar voor. Terug in de kleedkamer hoorden we weinig. We hoopten dat we verder zouden kunnen gaan.'

Letsch
Ook Letsch snelde zich naar de tribune nadat Schubert werd geraakt. 'Ik zag Markus op de grond liggen met pijn aan zijn hoofd. Pas later zag ik dat hij was geraakt met een volle bekerbier. Iedereen rende ernaartoe om de spelers te beschermen, want ze bleven gooien. Het is ongelooflijk dat ze niet stopten. Maar ik wil de schuld niet bij Groningen leggen. Soms zijn een of twee individuen genoeg om dit te laten gebeuren. Voor mij is dit natuurlijk onacceptabel.'

Vitesse speelde in de hele tweede helft met twee spelers meer, maar kwam niet meer tot scoren. 'Uiteindelijk moeten we blij zijn dat we drie punten pakken. Ik was niet blij met onze prestatie in de tweede helft. Met elf tegen negen is het normaal gesproken altijd lastig, want de tegenstander heeft niks te verliezen. Maar dan moet je wel slim zijn. We maakten niet de goede keuzes. We raakten de bal te snel kwijt en we hadden te veel spelers achter de bal.'