FC Emmen wil in de laatste transferweek spijkers met koppen slaan

Reacties

FC Emmen hoopt in de laatste week van de transferwindow nog toe te slaan. De positie die de Drenten innemen op de ranglijst maakt het er niet makkelijker op om zaken te doen.

FC Emmen wil in de laatste transferweek spijkers met koppen slaan
© Pro Shots

Trainer Dick Lukkien wilde na het gelijkspel tegen ADO Den Haag (0-0) van zaterdagavond niet al zijn wensen op tafel leggen. 'Omdat ik niet wil dat er onnodig onrust komt, zowel intern als extern.' Met andere woorden: de trainer wil niet dat spelers het idee krijgen dat de club op zoek is naar een concurrent of vervanger op hun positie, terwijl bepaalde avances op de transfermarkt uiteindelijk wellicht niets opleveren.

Eén wens staat als een paal boven water: een aanspeelpunt voorin. FC Emmen wil een sterke nummer negen die zich heeft bewezen in de Eredivisie. Michael de Leeuw moet om deze ervaren spits heen gaan spelen, wat de Drenten voorin de nodige extra stootkracht zou opleveren.

Met linksbuiten Kerim Frei heeft FC Emmen er al een voorhoedespeler bij gekregen. Lukkien liet zich in Den Haag ontvallen dat hij nog wel zo'n type kan gebruiken. 'Op de rechterkant zou ik ook wel zo'n vleugelflitser willen.' Naast Kerim Frei kwamen ook diens broertje Elias, Jari Vlak, Didier La Torre en Jean-Pierre Rhyner de Drenten al versterken.

FC Emmen had gehoopt op dit moment nog meer aanwinsten al binnen te hebben, specifiek in het segment bewezen Eredivisie-spelers. Het zal dus moeten gaan gebeuren in de slotweek van de window. De week waarin het aanbod de vraag gaat overstijgen en vraagprijzen dus dalen. 'Wanneer spelers die wij interessant vinden ook andere opties hebben, is het soms lastig', zei Lukkien daar voor het duel met ADO al over. 'Met een goed verhaal probeer je de ranglijst wat naar de achtergrond te verplaatsen. Iemand als Kerim Frei – die hier al gespeeld had – slaat wel aan op dat verhaal, omdat die weet hoe wij hier werken. Dat andere spelers soms wat meer aandacht aan de ranglijst schenken, snap ik wel.'

Maar tussen nu en volgende week maandag, hoopt en verwacht FC Emmen dus echt spijkers met koppen te gaan slaan. Hoe vaak dat moet gaan gebeuren, houdt Lukkien dus voor zich. Vertrouwen in een goede afloop heeft hij zeker: 'Hoewel het jammer is dat het niet eerder gelukt is, weet ik dat de club er keihard aan werkt. Meer kan en mag ik als trainer niet verwachten.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.