Falkenburg gidst Go Ahead naar eerste uitzege sinds 1996

Go Ahead Eagles blijft goed presteren in de Eredivisie. Zaterdagavond leidde Erik Falkenburg de Deventer ploeg met drie treffers naar de eerste uitzege sinds 22 maart 1996: 1-4.

Falkenburg gidst Go Ahead naar eerste uitzege sinds 1996

Zeventien jaar geleden won Go Ahead Eagles met 3-0 bij Vitesse. Die zege kon in dat seizoen niet verhinderen dat de club als hekkensluiter degradeerde. Pas dit seizoen is Kowet terug op het hoogste niveau. In de vier voorgaande duels werd evenwel nog niet op vreemde bodem gewonnen.

Falkenburg ontpopte zich tot dé gevierde man bij Go Ahead. Na tien minuten profiteerde hij van een fout van RKC-doelman Jan Seda. Na een voorzet van Jarchinio Antonia kopte de voormalige middenvelder van Sparta Rotterdam, AZ en NEC de bal richting de handen van de Tsjech. Al vallend frommelde de sluitpost de bal vervolgens in zijn eigen goal.

Negen minuten na het openingsdoelpunt was het Xandro Schenk die de bal voor de goal slingerde. Seda verliet zijn doellijn, maar tastte opnieuw mis. Falkenburg profiteerde wederom.

Nadat Marnix Kolder met een poging, die op de lat eindigde, al dicht bij de 0-3 was voltrok opnieuw Falkenburg het vonnis. Na een slim balletje van Antonia schoot hij eenvoudig raak. Uit een door Frank van Mosselveld veroorzaakte strafschop vergrootte Marnix Kolder de voorsprong. Een intikker van Denzel Slager betekende de eretreffer: 1-4.

Door de overwinning heeft het gepromoveerde Go Ahead nu acht punten. RKC staat nog altijd op vijf punten. Falkenburg is namens Go Ahead pas de vierde speler die drie keer in één wedstrijd scoorde op het hoogste niveau. Wietze Veenstra, Martin Haar en Harry Decheiver gingen hem voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen