Faber wil PSV uit crisis loodsen: 'Ik ga accenten verleggen'

Reacties

PSV stuurde maandag hoofdtrainer Mark van Bommel de laan uit, na een reeks tegenvallende resultaten. Ter vervanging zette de club Ernest Faber op interim-basis voor de groep: hij blijft tot het einde van het seizoen aan. Faber mikt op twee zeges in de resterende twee duels voor de winterstop.

Faber wil PSV uit crisis loodsen: 'Ik ga accenten verleggen'
© Pro Shots

Faber kwam als speler jarenlang uit voor PSV en was er na zijn actieve loopbaan jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal. In de zomer van 2018 kwam hij terug aan boord als hoofd opleidingen. Die werkzaamheden onderbreekt hij nu om het eerste elftal te begeleiden.

Faber aarzelde niet, toen PSV hem vroeg de ploeg onder zijn hoede te nemen. Hij sprak kort over het verzoek met Van Bommel en zei daarna 'ja' op de vraag van de club. 'De functie van een Academy is om het eerste elftal te ondersteunen', legt hij uit via de officiële kanalen van PSV. 'Dus ook in dit soort gevallen. Je moet altijd klaarstaan om de club te helpen.'

PSV staat er in de competitie beroerd voor, is uitgespeeld op het Europese toneel en bevindt zich in het bekertoernooi in de tweede ronde. De wedstrijd van woensdag tegen GVVV is de eerste wedstrijd waarin Faber het voor het zeggen heeft: drie dagen later wacht in Eindhoven een duel met PEC Zwolle en daarna breekt de winterstop aan.

'De opdracht is duidelijk. We moeten deze week twee duels winnen', laat Faber strijdbaar weten. 'Je zult met het mes tussen de tanden moeten spelen en volle bak moeten gaan, vanaf de eerste minuut. Of ik druk voel? Daarvoor zit je bij PSV. Daar moeten we allemaal mee om kunnen gaan', aldus Faber, die Adil Ramzi naast zich krijgt als extra assistent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De oud-verdediger zegt dat hij de accenten wat zal verleggen. 'De jongens doen al heel veel dingen goed, sommige dingen kunnen beter. Iedereen is bovengemiddeld talentvol, alleen kan niemand het alleen. Ik ga ze zo goed als mogelijk proberen te helpen. Dat zullen we allemaal moet gaan doen.'

Na zijn interim-klus bij de A-selectie doet Faber in principe weer een stap naar achteren en vervolgt hij zijn werkzaamheden als hoofd opleidingen. Er wordt tussentijds geen andere man aangesteld om Fabers taken af te maken. 'Ik ga na dit seizoen terug naar de PSV Academy. PSV heeft nu de tijd om een opvolger voor Mark te vinden.'

Trainingen weer open voor publiek
Een eerste wijziging die Faber doorvoert is dat de trainingen op De Herdgang weer openbaar worden. Van Bommel sloot regelmatig de deuren van het trainingscomplex om rustig te kunnen trainen, maar dat doet zijn interim-opvolger niet. Alleen op de dag voor een officiële wedstrijd zal Faber met zijn spelers achter gesloten deuren trainen, stelt het Eindhovens Dagblad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.