Faber tot het einde van het seizoen interim-trainer bij PSV

Reacties

Ernest Faber is tot het einde van dit seizoen de interim-trainer van PSV, na het ontslag van Mark van Bommel. De ex-verdediger (nu hoofd jeugdopleiding) neemt het roer dus in de gehele tweede seizoenshelft over.

Faber tot het einde van het seizoen interim-trainer bij PSV
© Pro Shots

Faber was al eerder de tijdelijke eindverantwoordelijke bij PSV. Van maart 2014 tot het einde van het seizoen 2013/14 nam hij het stokje over van Phillip Cocu, die vanwege gezondheidsredenen zijn taken tijdelijk had neergelegd. Na die periode was Faber de hoofdtrainer van NEC en FC Groningen, voordat hij in 2018 aan de slag ging als hoofd jeugdopleiding op De Herdgang.

Hij is nu tot het einde van de huidige jaargang de opvolger van Van Bommel, die maandag op straat werd gezet vanwege de ronduit slechte resultaten. Tot de winterstop (GVVV-uit in het bekertoernooi, PEC-Zwolle-thuis in de Eredivisie) wordt hij geassisteerd door Boudewijn Zenden en keeperstrainer Ruud Hesp.

Van de assistenten van Van Bommel (te weten Reinier Robbemond en Jürgen Dirkx) neemt PSV eveneens per direct afscheid. Ook de samenwerking met Bert van Marwijk, die als adviseur van de technische staf zo nu en dan op De Herdgang was, is opgezegd. Na de winterstop kijkt PSV naar de verdere invulling van de staf.

'Bij PSV is het een kalenderjaar lang structureel bergafwaarts gegaan'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.