FA roept op tot onderzoek naar racisme tijdens Hongarije-Engeland

Reacties

De Engelse voetbalbond FA is diep teleurgesteld over de berichten dat spelers van de nationale ploeg donderdag racistisch zijn bejegend door supporters van tegenstander Hongarije. Er werden tijdens de wedstrijd racistische gebaren gemaakt richting onder anderen Raheem Sterling en Jude Bellingham.

FA roept op tot onderzoek naar racisme tijdens Hongarije-Engeland
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
0 - 4
Engeland
Engeland

De Hongaarse voetbalbond werd eerder dit jaar al gestraft door de UEFA vanwege homofobe spandoeken en apengeluiden vanaf de tribunes tijdens EK-wedstrijden van Hongarije. De volgende twee UEFA-wedstrijden van Hongarije moeten zonder publiek gespeeld worden. Doordat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland van donderdag een duel van de FIFA was, waren er gewoon fans welkom.

Die fans trakteerden de spelers van Engeland op een fluitconcert toen zij voor de wedstrijd knielden als statement tegen discriminatie en racisme. Tijdens de wedstrijd werden Sterling en Bellingham racistisch bejegend. Engelse media zagen op beelden dat Hongaarse fans met gebaren apen nadeden en apengeluiden lieten horen.

'Het is extreem teleurstellend om de berichten te lezen over racisme richting sommige van onze spelers', meldt de FA in een statement. 'We zullen de FIFA vragen om onderzoek te doen naar de incidenten. We zullen onze spelers en staf blijven steunen in onze gezamenlijke vastberadenheid om discriminatie en racisme in alle vormen af te keuren en aan te pakken.'

Ook bondscoach Gareth Southgate sneed dit onderwerp aan op een persmoment.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hongarije
Meer over Hongarije
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.