FA doet richting duel met Oranje beroep op fans: 'Don't be that idiot'

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft met klem een beroep gedaan op de fans die de komende week richting Portugal reizen. Daar treft Engeland Oranje in de halve finale van de strijd om de eindzege in de Nations League.

FA doet richting duel met Oranje beroep op fans: 'Don't be that idiot'

Engelse voetbalfans zorgen al jaren voor problemen wanneer de nationale voetbaltrots zijn uitwedstrijden speelt. Nu in Portugal de interland tegen Nederland wacht en mogelijk een finale volgt, is de FA een campagne gestart. De angst is immers dat duizenden Engelsen een weekje vakantie zullen combineren met die Portugese voetbalweek.

Met een filmpje getiteld 'Don't be that idiot' wordt het wangedrag van voorgaande jaren in een nieuw jasje gestoken. Op de website vult de FA aan dat veel van dat wangedrag ontstaat door overmatig alcoholgebruik.

Het duel tussen Oranje en Engeland staat voor donderdagavond op het menu in Guimarães. FA-directeur Martin Glenn hoopt dat de fans zich gedragen. 'Het is een fantastisch seizoen voor het Engelse voetbal, maar we mogen niet verzwijgen dat er antisociaal en beschamend gedrag in is geslopen. Er zijn duizenden fantastische supporters, waar we ook gaan. Maar er is een probleem dat groter aan het worden is. We zijn er met z'n allen verantwoordelijk voor dat we ons land zo goed mogelijk vertegenwoordigen, en dat laatste is wat we graag benadrukken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.