Extra druk op de schouders: Mount kiest voor iconisch rugnummer bij United

Reacties

De van Chelsea overgenomen Mason Mount gaat bij Manchester United met rugnummer 7 spelen. Daarmee ligt er direct heel wat extra druk op zijn schouders.

Extra druk op de schouders: Mount kiest voor iconisch rugnummer bij United
© Manchester United

7 is een iconisch rugnummer bij United, dat in het verleden werd gedragen door onder meer Eric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo. De laatste jaren zijn de dragers van het nummer echter wat minder succesvol. Spelers als Ángel Di María, Memphis Depay, Alexis Sánchez en Edinson Cavani werden niet zulke grote sterren op Old Trafford als hun illustere voorgangers.

Ronaldo nam rugnummer 7 terug toen hij zijn rentree maakte bij United en sinds het vertrek van de Portugees naar Saoedi-Arabië, halverwege het afgelopen seizoen, was het rugnummer vacant. Mount heeft er nu voor gekozen om met dit bij United speciale nummer te gaan spelen.

Clubicoon Rio Ferdinand is er in ieder geval van overtuigd dat de 24-jarige Mount zal gaan leveren. 'Heel blij met zijn komst', stelt de voormalig verdediger op Twitter. 'Jong, talentvol en hongerig. Hij heeft de ervaring van het spelen van grote wedstrijden met druk, die erbij horen als je voor United speelt. Als speler zal hij ons doelpunten, creativiteit, veel werklust en diepgang in het vijandelijke strafschopgebied geven.'

Volgens Ferdinand is Mount een welkome aanvulling op de selectie van Erik ten Hag. 'Hij is anders dan de andere middenvelders', stelt Ferdinand. 'Ik denk dat Chelsea zijn verkoop nog wel gaat betreuren. Nu door naar een spits…'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.