Explosie van geluk bij NAC door extreem late zege tegen FC Groningen

In een waar spektakelstuk heeft NAC Breda vrijdagavond de eerste zege geboekt onder trainer Jean-Paul van Gastel. Lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, met een hoofdrol voor Kevin van Veen. Tot Boy Kemper in de slotseconden van de extra tijd de winnende Bredase goal binnenkopte.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 2
FC Groningen

Voor Van Gastel was het dus zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van NAC. De nieuwe coach pakte maandag al een punt op bezoek bij Jong FC Utrecht en ging tegen Groningen op jacht naar de eerste zege. Groningen ging vorige week hard onderuit tegen FC Den Bosch (0-3) en had het ook in Breda erg moeilijk.

Al na vier minuten was het Tom Boere die uit een corner bij de eerste paal knap raak kopte. Groningen stelde daar weinig tegenover en kwam een aantal keer goed weg. Toch kwamen de gasten op gelijke hoogte. Kevin van Veen legde aan voor een vrije trap en schoot knap raak. De spits liet zich vervolgens echter gaan en provoceerde het NAC-publiek. Er belandde bier op het veld en de wedstrijd werd korte tijd stilgelegd.

Het kwam Van Veen op een gele kaart te staan en na de onderbreking kwam NAC weer op voorsprong. Keeper Michael Verrips verwerkte een schot van Dominik Janosek niet goed en uit de rebound was het Martin Koscelnik die de 2-1 binnentikte.

NAC ging zo met een voorsprong de rust in, maar hield die in de tweede helft niet vast. Alsof het zo moest zijn, was het Van Veen die na 75 minuten de stand opnieuw in evenwicht bracht. De spits van Groningen kopte raak op aangeven van Marco Rente. Deze keer zocht hij het publiek niet op, maar door zijn eerdere actie was hij toch de gebeten hond bij de mensen in Breda.

Vlak voor het ingaan van de extra tijd haalde trainer Dick Lukkien Van Veen naar de kant. De spits deed er lang over om het veld te verlaten en frustreerde daarmee opnieuw het publiek in Breda. De mensen in het Rat Verlegh Stadion lachten echter het laatst, want bij de laatste kans van NAC was het Kemper die uit een corner voor 3-2 zorgde met een rake kopbal. NAC won zo en de supporters scandeerden 'Kevin bedankt', als sneertje richting Van Veen.

NAC stijgt door de zege naar de veertiende plek en heeft elf punten. Groningen heeft maar twee punten meer en staat op de tiende plaats.