Pijnlijke avond voor SC Cambuur, eerste overwinning Jong Ajax

SC Cambuur zakt verder weg in het moeras van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee verloor vrijdag bij FC Dordrecht voor de derde keer op rij. Jong Ajax boekte juist de langverwachte eerste zege van het seizoen, terwijl MVV Maastricht voor een tamelijk bizarre comeback zorgde.

FC Dordrecht
5 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

De druk op Ultee nam verder toe bij SC Cambuur, dat in negen wedstrijden liefst 21 doelpunten tegen kreeg. Dordt steeg op zijn beurt naar een knappe zesde plek dankzij de derde zege van het seizoen. Rene Kriwak scoorde in de eerste helft twee keer voor de thuisploeg en tussendoor was ook Ilias Sebaoui trefzeker. Silvester van der Water deed voor rust iets terug namens Cambuur.

Een comeback zat er echter niet in voor de club uit Leeuwarden. Sebaoui maakte na 85 minuten de 4-1 en na de 4-2 van Fedde de Jong zorgde Mathis Suray ook nog voor de vijfde Dordtse treffer. De formatie van trainer Michele Santoni nestelde zich dus op de zesde plek en heeft meer punten dan bijvoorbeeld FC Groningen.

Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De hoofdmacht van Ajax draait niet bepaald goed, maar Jong Ajax presteert een niveau lager ook niet best. De Amsterdamse beloften boekten vrijdag wel de eerste overwinning van het seizoen en gaven de laatste plaats zo over aan Telstar. VVV ging onderuit op De Toekomst door goals van Kristian Hlynsson, Anass Salah-Eddine en Mika Godts. Laatstgenoemde raakte in de eerste helft ook nog de paal. VVV verloor zo voor de tweede keer op rij.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 3
MVV Maastricht

Bij Jong PSV-MVV zat het venijn in de staart. Jong PSV leek lang op weg naar de zege tegen de Limburgers. Matteo Dams opende de score en Mart Remans maakte na rust gelijk voor MVV. Door de 2-1 van Dantaye Gilbert stevenden de beloften uit Eindhoven af op de overwinning. MVV ging voor een slotoffensief en dat leverde de 2-2 op van Koen Kostons. Toen Jong PSV daarna voor de laatste kans op de winnende goal ging, sloeg MVV nog eens toe. Het lag helemaal open bij de thuisploeg en Dailon Livramento strafte dat af: 2-3.

Helmond Sport
4 - 0
Jong FC Utrecht

Helmond Sport boekte tegen Jong FC Utrecht een klinkende zege en betrad zo het linkerrijtje van de KKD. De start van de ploeg van trainer Bob Peeters was al sterk met goals van Martijn Kaars en Joseph Amuzu. In de tweede helft deed Giannis-Fivos Botos nog een duit in het zakje en maakte Kaars zijn tweede goal van de avond.