Roda JC Kerkrade heeft vrijdag de zevende zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Bas Sibum, die zich eerder al verzekerde van de eerste periodetitel, versloeg Jong AZ. Onder meer FC Emmen en ADO Den Haag blijven de Limburgers achtervolgen.

Roda JC Kerkrade
3 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Roda kwam een week eerder bij De Graafschap niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, maar bleef niet lang in die teleurstelling hangen. De koploper van de KKD zette Jong AZ op zakelijke wijze opzij. Niet voor het eerst dit seizoen was Sami Ouaissa de uitblinker bij de thuisploeg. De negentienjarige middenvelder opende op aangeven van Arjen van der Heide de score.

Ouaissa verdubbelde vlak voor rust de score en maakte ook nog bijna een hattrick. Bij de derde poging ging de bal echter net naast het doel. Jong AZ had na rust niet meer terug van de twee goals van Ouaissa. De bezoekers maakten na rust nog even spannend met de 2-1 van Lewis Schouten, maar Roda herstelde de marge van twee dankzij Walid Ould-Chikh. De Limburgers hebben 22 punten gepakt in de eerste negen wedstrijden.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
Telstar
Telstar

Emmen kende dit seizoen een wat moeizame start, maar heeft de smaak de laatste weken te pakken. De formatie van trainer Fred Grim was vrijdag te sterk voor Telstar, dat vorige week tegen Jong Ajax nog de eerste zege van het seizoen boekte. Piotr Parzyszek opende al na twee minuten de score en Desley Ubbink verdubbelde halverwege de eerste helft de score. Daarna werd er niet meer gescoord.

ADO Den Haag
2 - 1
TOP Oss
TOP Oss

ADO-keeper Kilian Nikiema zal blij zijn dat zijn fout vrijdag geen punten kostte. De thuisploeg leidde in de tweede helft dankzij een goal van Henk Veerman, maar TOP Oss maakte na een uur op bijzondere wijze gelijk. Arthur Allemeersch leek een voorzet te geven die over het doel vloog en dat dacht Nikiema ook, maar de bal daalde snel en vloog en het doel: 1-1. Gelukkig voor de keeper van ADO moest TOP later door met tien man doordat Allemeersch zijn tweede gele kaart pakte. Veerman maakte met nog tien minuten op de klok zijn tweede goal van de avond en bezorgde ADO zo de overwinning.

FC Den Bosch
0 - 1
FC Eindhoven

Ondertussen is het FC Eindhoven van trainer Willem Weijs nog als enige club ongeslagen na negen speelrondes. Op bezoek bij FC Den Bosch boekte Eindhoven de vierde zege van het seizoen. Ozan Kökcü maakte tien minuten na rust de enige goal van de avond, waardoor Eindhoven steeg naar de vierde plaats in de KKD. Het gat met koploper Roda bedraagt vijf punten.

Willem II
Willem II
4 - 2
De Graafschap

Peter Maes, de opvolger van Reinier Robbemond bij Willem II, won met de Tilburgers na Jong AZ (0-2) en TOP Oss (2-1) ook van De Graafschap. De formatie van Jan Vreman kwam in de eerste helft op voorsprong via Basar Önal en knokte zich terug na een eigen doelpunt van Rio Hillen (1-1). Na 58 minuten was het namelijk Simon Colyn die de 1-2 maakte. Dat was echter niet genoeg. Willem II kwam knap terug, met dank aan invaller Jeremy Bokila. Hij maakte al heel snel de 2-2 en vervolgens ook de 3-2. Max de Waal zorgde kort daarna voor de beslissing, waardoor Willem II verder steeg op de ranglijst.