Excelsior winkelt opnieuw in Zweden, nu bij de landskampioen

Reacties

Excelsior heeft opnieuw een aanvaller uit Zweden gepresenteerd. Een dag na de komst van Richie Omorowa, heeft ook Oscar Uddenäs getekend in Kralingen. De twintigjarige vleugelspeler komt over van BK Häcken.

Excelsior winkelt opnieuw in Zweden, nu bij de landskampioen
© Pro Shots

Uddenäs is al de achtste zomeraanwinst van Excelsior, waar hij een driejarig contract tekent met een optie voor nog een seizoen. De Zweedse jeugdinternational moet zich samen met Derensili Sanches Fernandes ontfermen over de erfenis die Marouan Azarkan achterlaat. De Feyenoord-huurling was afgelopen seizoen vanaf de rechterflank goed voor drie goals en acht assists en verdiende zo een transfer naar FC Utrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Technisch manager Niels van Duinen denkt dat Excelsior veel plezier kan gaan beleven aan Uddenäs, die Häcken vorig jaar met zeven goals aan de eerste landstitel in de clubhistorie hielp. 'Oscar wil graag in de Eredivisie spelen en meestrijden om het doel van Excelsior te bereiken: ons opnieuw handhaven in de Eredivisie. Met zijn linkerbeen, diepte en scorend vermogen kan hij hieraan een belangrijke bijdrage gaan leveren.'

Uddenäs hoop zich bij Excelsior verder te ontwikkelen en sprak al met landgenoot Casper Widell, de verdediger kwam eerder deze maand over van Helsingborg IF. 'Hij is hier nu een paar weken en was erg positief. Dat zorgde ervoor dat de keuze om naar Excelsior te komen voor mij makkelijker werd', zegt de aanvaller. Ook de gesprekken met Van Duinen en Marinus Dijkhuizen bevielen. 'Het voetbal dat de ploeg speelt, spreekt mij enorm aan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.