Zevende versterking Excelsior komt uit Zweden

Reacties

Excelsior heeft de selectie versterkt met Richie Omorowa. De negentienjarige aanvaller komt over van IF Brommapojkarna uit Zweden en heeft voor twee seizoenen getekend in Rotterdam. Hij sluit per direct aan bij het trainingskamp van Excelsior in Delden.

Zevende versterking Excelsior komt uit Zweden
© Excelsior

De jeugdinternational van Zweden komt bij Excelsior landgenoot Casper Widell tegen. Ook legde de centrumspits zijn oor over Nederland te luister bij Paolos Abraham van FC Groningen. 'Zij waren positief over Excelsior en de mogelijkheden die de club mij biedt om de volgende stap te zetten. En ik las ook dat Robin van Persie hier in de jeugd heeft gespeeld, dat is natuurlijk een grote naam. Verder spreekt het voetbal in Nederland mij aan. Dat alles bij elkaar was voor mij reden om deze keuze te maken', zegt Omorowa op de website van Excelsior.

Daar geeft ook technisch manager Niels van Duinen een toelichting op het aantrekken van de Zweedse aanvaller. 'Richie is een talentvolle spits met veel potentie voor de toekomst, die zich in de komende periode met behulp van onze staf verder kan gaan ontwikkelen. Hij is fysiek sterk, heeft power en met zijn bereidheid komt hij altijd tot kansen. Wij gaan met Richie aan de slag met als doel zo veel mogelijk minuten maken in de Eredivisie.'

Ondanks de komst van de Zweed hoopt Van Duinen nog een eerste spits aan te trekken. 'Met zijn komst geven we onze aanvalslinie een impuls, maar we zullen ons de komende tijd nadrukkelijk richten op een aanvalsleider om de voorste linie voor het eind van de transferwindow verder te versterken.'

Omorowa is de zevende versterking voor Excelsior. Mimeirhel Benita, Kik Pierie, Arthur Zagre, Casper Widell, Derensili Sanches en Lennard Hartjes gingen de aanvaller voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.