Excelsior voelde dat er wat te halen viel tegen Ajax

Reacties

Het vertrouwen in een positief resultaat was groot bij Excelsior en zaterdagavond bleek dat gevoel terecht te zijn. De Kralingers bekennen dat er wat geluk bij kwam kijken, maar zijn trots op het gelijkspel tegen Ajax.

Excelsior voelde dat er wat te halen viel tegen Ajax
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 2
Ajax
Ajax

Excelsior zag richting het thuisduel dat Ajax niet in beste doen was. 'Vorige week stonden we er als team en vandaag weer. We wisten dat er wat te halen viel, want je ziet dat Ajax nog zoekende is', concludeerde keeper Stijn van Gassel. De omstandigheden hielpen ook mee. 'Je weet dat kunstgras niet het fijnste is om op te voetballen, voor ons geldt dat ook. Maar je kunt er ook voordeel mee hebben', doelt de goalie bij ESPN op het trage en droge veld.

Trainer Marinus Dijkhuizen was tevreden. 'We starten goed. Je weet dat Ajax niet in zijn beste doen is en dat ze het niet leuk vinden om op kunstgras te spelen. We zaten er lekker in en je voelt dan dat er wat te halen viel. Het tempo bij Ajax lag laag en de 1-1 valt op een lekker moment. Dan krijg je geloof. Uiteindelijk werd de 2-2 over de streep getrokken. Dijkhuizen: 'Dat ging met wat geluk, maar we hebben er alles aan gedaan. Voor het moraal is dit fantastisch, ik ben trots op mijn ploeg.'

Doelpuntenmaker Siebe Horemans, maker van de 1-1 vlak voor rust, ziet dat het mentaal wel goed zit met Excelsior. 'Het was een zware wedstrijd, maar we hebben er alles aan gedaan en ik ben trots op het puntje. Het is mooi dat al zo vroeg in de competitie te zien is hoe strijdvaardig we zijn.' Excelsior staat met vier punten op zak na twee duels, Fortuna Sittard is volgende week de tegenstander in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen.

Onze analyse van Excelsior - Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.