Excelsior velt hekkensluiter Dordt, remise-verzameling Go Ahead

Excelsior heeft zich in de Rijnmond-derby op eigen veld hersteld van de flinke nederlaag uit de vorige speelronde tegen SC Cambuur (4-0). Go Ahead Eagles verlengde een opvallende serie.

Excelsior
Excelsior
3 - 2
FC Dordrecht

Excelsior en Dordrecht begonnen met een respectievelijk zesde en laatste plek aan de Rijnmond-derby. In de beginfase lagen de verhoudingen niet zoals op de ranglijst. Eerst kreeg Pedro Marques namens de gasten een flinke kans en in de 26ste minuut was het wel raak. Al glijdend prikte Anass Achahbar van dichtbij binnen: 0-1. Excelsior kreeg in het eerste bedrijf nog wel kansen, maar haalde opgelucht adem toen een fraaie goal van Marques vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Na de onderbreking liet de ploeg van Ricardo Moniz wel zien waarom Excelsior zoveel hoger staat op de ranglijst. Rai Vloet maakte op aangeven van Siebe Horemans de 1-1 en uit een counter werd het ook snel 2-1. Vloet bediende Stijn Meijer en laatstgenoemde bezorgde Excelsior de voorsprong. Na de 3-1 van Vloet, een kopbal uit een corner, leek het gedaan met de spanning. In de slotfase tikte Quincy Hogesteger namens Dordt toch nog een rebound binnen, maar verder liet Excelsior het niet meer komen.

Door de zege is Excelsior nu de nummer vier in de Keuken Kampioen Divisie. Dordt blijft hekkensluiter.

Almere City FC
1 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead deed vorig seizoen nog lang mee om promotie, maar is de laatste weken aan het kwakkelen. Voorafgaand aan het bezoek aan Almere werd al drie keer op rij gelijkgespeeld. Daar kwam zondag een vierde remise op rij bij. Met tien man boog Go Ahead door een rake vrije trap van Richard van der Venne een achterstand om.

Voor die 1-1 wees alles op een zege van Almere City FC. In de 68ste minuut had Shayon Harrison immers de score geopend en kort daarvoor had Mael Corboz met zijn tweede gele kaart al moeten inrukken. Met een man meer gaf de thuisploeg de zege dus alsnog uit handen. Door het gelijkspel staan Almere en Go Ahead nu nog zevende en negende.