Everton speelt FA Cup-finale zonder bekerheld Jagielka

Phil Jagielka moet een streep zetten door de finale van het FA Cup-toernooi. De centrale verdediger van Everton liep zaterdag een zware knieblessure op tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Manchester City (1-2).

Everton speelt FA Cup-finale zonder bekerheld Jagielka

Jagielka scheurde de achterste kruisband van zijn linkerknie. 'Wat we vreesden is waar. Voor Phil is het seizoen voorbij. Binnen tien dagen zal hij een operatie ondergaan', reageerde Mick Rathbone, de fysiotherapeut van Everton. 'Het is nog te vroeg om te schatten wanneer hij terugkeert.'

Bij Everton is Jagielka een vaste waarde. De 26-jarige verdediger is bezig aan een sterk seizoen. Hij debuteerde in februari zelfs in de Engelse nationale ploeg tijdens een vriendschappelijk duel met Spanje. Inmiddels heeft hij twee interlands op zijn naam staan.

Bovendien tekende Jagielka vorige week zaterdag voor de beslissende penalty tijdens de strafschoppenreeks met Manchester United in de halve finale van het FA Cup-toernooi. De finale tegen Chelsea, die voor 30 mei op het programma staat, gaat aan hem voorbij.

Coach David Moyes moet ook Mikel Arteta (kruisband), Aiyegbeni Yakubu (achillespees) en Victor Anichebe (knieband) missen met langdurige blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen