Everton plaatst zich tegen Man United vanaf stip voor finale

Everton neemt het op 30 mei in de FA Cup-finale op tegen Chelsea. The Toffees waren in de halve finale na strafschoppen te sterk voor Manchester United, nadat na 120 minuten voetbal nog steeds een 0-0 stand op het scorebord had gestaan.

Everton plaatst zich tegen Man United vanaf stip voor finale

De strafschoppenserie begon voor Everton nog slecht met een misser van Tim Cahill, maar ook de eerste twee pogingen van Manchester United leverden geen treffer op. Dimitar Berbatov en Rio Ferdinand waren de ongelukkigen.

Verder miste er niemand en bij een 3-2 stand in het voordeel van Everton schoot Phil Jagielka de beslissende strafschop binnen. De verdediger had in de reguliere speeltijd al een hoofdrol gespeeld met een vermeende overtreding in het strafschopgebied op Danny Wellbeck.

Scheidsrechter Mike Riley had bij die situatie tot woede van manager Alex Ferguson geweigerd de bal op de stip te leggen. Maar eigenlijk had Manchester United de nederlaag aan zichzelf te wijten. Ferguson had een veredeld B-elftal in het veld gestuurd in het Wembley Stadium.

Onder anderen Edwin van der Sar zat niet bij de selectie van The Mancunians. Ben Foster stond onder de lat en de aanval werd gevormd door Federico Macheda en Carlos Tévez, terwijl ook de broers Rafael en Fabio da Silva in de basis begonnen.

Mede door de verzwakte opstelling van Manchester United kwam de wedstrijd nooit tot leven. Er was sprake van een saaie vertoning, met de 0-0 eindstand als logisch gevolg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen