Chelsea troeft Arsenal af en speelt finale FA Cup

Er komt maar geen einde aan de succesreeks van Chelsea onder leiding van Guus Hiddink. The Blues plaatsten zich ten koste van Arsenal voor de finale van het FA Cup-toernooi.

Zoals verwacht waren de ploegen aan elkaar gewaagd op Wembley. Het spel golfde op en neer en kansen waren er voor beide doelen. Uiteindelijk gaf de ervaring bij Chelsea de doorslag. Het winnende doelpunt was daar een voorbeeld van.

Didier Drogba gebruikte na een lange trap van Frank Lampard slim zijn lichaam in een duel met Mickaël Silvestre en profiteerde vervolgens van onnodig uitkomen van Arsenal-doelman Lukasz Fabianski. Drogba omspeelde de Poolse doelman simpel en tikte de bal met het linkerbeen in het lege doel. Met zijn doelpunt in de 84ste minuut voorkwam de Ivoriaan dat het aankwam op een verlenging.

Arsenal was de wedstrijd beter begonnen dan Chelsea. Theo Walcott opende de score met een volley met links na een voorzet van Kieran Gibbs. De bal werd nog licht getoucheerd door Ashley Cole en doelman Petr Cech, maar het stond desondanks 1-0 voor The Gunners. Die hadden op basis van de openingsfase ook recht op een voorsprong.

Het antwoord van Chelsea in de 35ste minuut kwam letterlijk uit de lucht vallen. Florent Malouda controleerde een lange pass met links, kapte in een keer Emmanuel Eboué uit en rondde af met rechts (foto onder). Doelman Fabianski werd geklopt door een schuiver in de korte hoek van de Fransman.

Chelsea stuit in de finale van het FA Cup-toernooi op Manchester United of Everton. De nummers één en zes van de Premier League treffen elkaar zondag. Die wedstrijd voor eveneens afgewerkt op Wembley.