Europees rapport PSV: eindzege Schouten, eervolle vermelding Vertessen

Reacties

Jerdy Schouten is de best beoordeelde PSV'er in de Champions League. De verdediger annex middenvelder eindigt op een gemiddelde van 6,57, waarmee hij Ismael Saibari nipt aftroeft.

Europees rapport PSV: eindzege Schouten, eervolle vermelding Vertessen
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

Saibari, woensdag niet inzetbaar tijdens de fatale nederlaag bij Borussia Dortmund, kwam tot een moyenne van 6,50. Het podium wordt gecompleteerd door Johan Bakayoko, die finisht op 6,31. André Ramalho is met een 5,90 de laagst beoordeelde PSV'er en tevens de enige onder de 6.

We hebben alleen de spelers meegenomen die in minimaal vier van de acht Champions League-duels van PSV een beoordeling hebben gekregen. Dat zijn er in totaal twaalf. Om in aanmerking te komen voor een cijfer moest een speler ten minste dertig minuten in actie zijn gekomen.

Het laagste cijfer in de Champions League-campagne van de Eindhovenaren was een 4,5, uitgedeeld aan Joey Veerman, Jordan Teze en Armel Bella-Kotchap tijdens het bezoek aan Arsenal (4-0 verlies). Yorbe Vertessen, inmiddels uitkomend voor Union Berlin en daar geen basisklant​​​​​​​, sleepte de fraaiste beoordeling in de wacht: een 8 tijdens Sevilla-uit, toen PSV met 2-3 triomfeerde.

Zouden we het criterium van 'minimaal vier beoordelingen' loslaten, dan was Vertessen de eindwinnaar geweest met een gemiddelde van 7,5.

Eindklassement:

Speler Gemiddelde Aantal beoordelingen
Jerdy Schouten 6,57 7
Ismael Saibari 6,50 4
Johan Bakayoko 6,31 8
Luuk de Jong 6,21 7
Olivier Boscagli 6,14 7
Joey Veerman 6,14 7
Malik Tillman 6,08 6
Sergiño Dest 6,07 7
Jordan Teze 6,06 8
Walter Benítez 6,00 8
Hirving Lozano 6,00 5
André Ramalho 5,90 5

Alleen spelers met minimaal vier beoordelingen zijn meegenomen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.